Фудбал: Бјелорусија дочекује Швајцарску у Новом Саду

Хрватским медијима није баш најјасније због чега је УЕФА одлучила да се меч Белорусије и Швајцарске игра баш у Србији.

Фудбал 22.12.2022 | 18:49
Фудбал: Бјелорусија дочекује Швајцарску у Новом Саду

УЕФА је донела одлуку, а као бомба одјекнула је вест да ће Белорусија као домаћин играти у Србији и то у Новом Саду. То аутоматски значи да ће њихов гост у нашој земљи бити Швајцарска, предвођена Гранитом Џаком и Ђерданом Шаћиријем. Хрватски медији су одмах реаговали и потегли питање, зашто баш у Србији!?

Услед политичке ситуацију у Украјини Белорусији није дозвољено да буде домаћин на својој територији, па је одлучено да ће 25. марта на стадиону "Карађорђе" Белорусија дочекати Швајцарску у оквиру групе И. Што је још шокантније у овој групи се још налазе и Израел, Румунија, Андора и селекција ткзв. Косова. Хрвати нису пропустили прилику да коментаришу те одлуке.

Један од најчитанијих портала Вечерњи лист подсећа какви су били дуели Србије и Швајцарске на претходним Мундијалима, а њихов наслов је био: "Након силних тучи и псовки, Швајцарци ће против Белорусије од свих држава играти баш у - Србији", имали су и остали портали вести са сличном тематиком, а пре свега 24.сата ХР који је истакао да ће у политика опет бити у центру пажње, а не фудбал.

Наравно, долазак Швајцарске у Србију биће у центру пажње због репрезентативаца албанског порекла. "Сукоб" је почео у Русији када су Гранит Џака и Џердан Шаћири показивали двоглавог орла, а наставио се на Мундијалу у Катару. Швајцарска је и тамо савладала Србију, уз неколико Џакиних инцидената на различитим деловима терена.

Још бурније било је након меча, јер су чланови његове породице пронашли простор у медијима да се огласе. Брат Таулант својевремено је био учесник меча Србија - Албанија у Хумској, где је над стадионом летео дрон са заставом "Велике Албаније", коју је Стефан Митровић успешно скинуо. Отац двојице фудбалера Рагип - некадашњи робијаш -  јавио се у једну телевизијску емисију и у њој брутално претио активисткињи за људска права Зани Авдиу. Она је на друштвеним мрежама због тог сукоба добијала на десетине хиљада претњи! 

(Мондо.рс Фото: Профимедиа)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Реалиста

22.12.2022 18:41

Па и управу су. Од толико држава они баш у Србији. Могли су у ЦГ, Бугарској, Румунији, било гдје осим у Србији.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

22.12.2022 19:56

Нај боље да не играју

Name

Гтфо

22.12.2022 20:26

Да, баш у Србији, имаш неки проблем?