Fudbal: Bjelorusija dočekuje Švajcarsku u Novom Sadu

Hrvatskim medijima nije baš najjasnije zbog čega je UEFA odlučila da se meč Belorusije i Švajcarske igra baš u Srbiji.

Fudbal 22.12.2022 | 18:49
Fudbal: Bjelorusija dočekuje Švajcarsku u Novom Sadu

UEFA je donela odluku, a kao bomba odjeknula je vest da će Belorusija kao domaćin igrati u Srbiji i to u Novom Sadu. To automatski znači da će njihov gost u našoj zemlji biti Švajcarska, predvođena Granitom Džakom i Đerdanom Šaćirijem. Hrvatski mediji su odmah reagovali i potegli pitanje, zašto baš u Srbiji!?

Usled političke situaciju u Ukrajini Belorusiji nije dozvoljeno da bude domaćin na svojoj teritoriji, pa je odlučeno da će 25. marta na stadionu "Karađorđe" Belorusija dočekati Švajcarsku u okviru grupe I. Što je još šokantnije u ovoj grupi se još nalaze i Izrael, Rumunija, Andora i selekcija tkzv. Kosova. Hrvati nisu propustili priliku da komentarišu te odluke.

Jedan od najčitanijih portala Večernji list podseća kakvi su bili dueli Srbije i Švajcarske na prethodnim Mundijalima, a njihov naslov je bio: "Nakon silnih tuči i psovki, Švajcarci će protiv Belorusije od svih država igrati baš u - Srbiji", imali su i ostali portali vesti sa sličnom tematikom, a pre svega 24.sata HR koji je istakao da će u politika opet biti u centru pažnje, a ne fudbal.

Naravno, dolazak Švajcarske u Srbiju biće u centru pažnje zbog reprezentativaca albanskog porekla. "Sukob" je počeo u Rusiji kada su Granit Džaka i Džerdan Šaćiri pokazivali dvoglavog orla, a nastavio se na Mundijalu u Kataru. Švajcarska je i tamo savladala Srbiju, uz nekoliko Džakinih incidenata na različitim delovima terena.

Još burnije bilo je nakon meča, jer su članovi njegove porodice pronašli prostor u medijima da se oglase. Brat Taulant svojevremeno je bio učesnik meča Srbija - Albanija u Humskoj, gde je nad stadionom leteo dron sa zastavom "Velike Albanije", koju je Stefan Mitrović uspešno skinuo. Otac dvojice fudbalera Ragip - nekadašnji robijaš -  javio se u jednu televizijsku emisiju i u njoj brutalno pretio aktivistkinji za ljudska prava Zani Avdiu. Ona je na društvenim mrežama zbog tog sukoba dobijala na desetine hiljada pretnji! 

(Mondo.rs Foto: Profimedia)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Realista

22.12.2022 18:41

Pa i upravu su. Od toliko država oni baš u Srbiji. Mogli su u CG, Bugarskoj, Rumuniji, bilo gdje osim u Srbiji.

ODGOVORITE
Name

Re

22.12.2022 19:56

Naj bolje da ne igraju

Name

Гтфо

22.12.2022 20:26

Да, баш у Србији, имаш неки проблем?