Љекари саопштили: Славни фудбалер у критичном стању

Славни Едсон Арантес до Насименто, познатији широм света по надимку Пеле, у тешком је здравственом стању, саопштили су лекари болнице "Алберт Ајнштајн" из Сао Паола.

Фудбал 21.12.2022 | 23:34
Љекари саопштили: Славни фудбалер у критичном стању

Пеле се бори са раком дебелог црева од септембра 2021. године, а поново је примљен 29. новембра.

"Након што је примљен 29. новембра због хемотерапије, лечења рака дебелог црева и респираторних проблема, дошло је до погоршања околошке болести и потребна је озбиљнија нега везана за бубрежне и срчане дисфункционалности“, наведено је у писму које су потписали доктори који већ дуго брину о здрављу чувеног фудбалера Фабио Насри, Рене Гансл и Мигел Цендорогло Нето.

Болест се незванично проширила на плућа и јетру, а да је ситуација далеко од идеалне показује одлука његове породице да откаже прославу Божића и празник проведе са Пелеом у болници:

"Наш Божић код куће је отказан. Одлучили смо уз подршку доктора да из многих разлога останемо уз тату, уз сву негу која му је пружена у болници", навела је његова ћерка Кели.

Током трајања Светског првенства у Катару, Пеле је поново пребачен у болницу и тада је саопштено да његово тело више не реагује на хемотерапију, да би се чувени Бразилац огласио оптимистичном поруком фудбалерима "селесаа", надајући се да ће их тако мотивисати да дођу до шампионске титуле. Они су му такође пружили подршку, али су заустављени у четвртфиналу Светског првенства против Хрватске.

Пеле има 82 године, легенда је бразилског и светског фудбала и лидер једног од најбољих тимова у историји, који је са њим на терену три пута освојио Мундијал - 1958, 1962. и 1970. године. У децембру 2000. са Дијегом Марадоном поделио је награду за најбољег фудбалера у 20. веку.

(Курир-спорт Фото: Сцреенсхот) 

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Стварно ми је жао,

22.12.2022 00:13

...али 82 године има! Михајловић умро у 53. години и Ђанкука Вијали је у тешком стању због рака панкреаса има 50 И неку... Пелé је инспирација многима и лијепо је живио и надасве дуго! Постао је легенда за живота и то у она времна када није било Yотубе , ИГ или ФБ... Желим му сваку срећу!

ОДГОВОРИТЕ