Ljekari saopštili: Slavni fudbaler u kritičnom stanju

Slavni Edson Arantes do Nasimento, poznatiji širom sveta po nadimku Pele, u teškom je zdravstvenom stanju, saopštili su lekari bolnice "Albert Ajnštajn" iz Sao Paola.

Fudbal 21.12.2022 | 23:34
Ljekari saopštili: Slavni fudbaler u kritičnom stanju

Pele se bori sa rakom debelog creva od septembra 2021. godine, a ponovo je primljen 29. novembra.

"Nakon što je primljen 29. novembra zbog hemoterapije, lečenja raka debelog creva i respiratornih problema, došlo je do pogoršanja okološke bolesti i potrebna je ozbiljnija nega vezana za bubrežne i srčane disfunkcionalnosti“, navedeno je u pismu koje su potpisali doktori koji već dugo brinu o zdravlju čuvenog fudbalera Fabio Nasri, Rene Gansl i Migel Cendoroglo Neto.

Bolest se nezvanično proširila na pluća i jetru, a da je situacija daleko od idealne pokazuje odluka njegove porodice da otkaže proslavu Božića i praznik provede sa Peleom u bolnici:

"Naš Božić kod kuće je otkazan. Odlučili smo uz podršku doktora da iz mnogih razloga ostanemo uz tatu, uz svu negu koja mu je pružena u bolnici", navela je njegova ćerka Keli.

Tokom trajanja Svetskog prvenstva u Kataru, Pele je ponovo prebačen u bolnicu i tada je saopšteno da njegovo telo više ne reaguje na hemoterapiju, da bi se čuveni Brazilac oglasio optimističnom porukom fudbalerima "selesaa", nadajući se da će ih tako motivisati da dođu do šampionske titule. Oni su mu takođe pružili podršku, ali su zaustavljeni u četvrtfinalu Svetskog prvenstva protiv Hrvatske.

Pele ima 82 godine, legenda je brazilskog i svetskog fudbala i lider jednog od najboljih timova u istoriji, koji je sa njim na terenu tri puta osvojio Mundijal - 1958, 1962. i 1970. godine. U decembru 2000. sa Dijegom Maradonom podelio je nagradu za najboljeg fudbalera u 20. veku.

(Kurir-sport Foto: Screenshot) 

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Stvarno mi je žao,

22.12.2022 00:13

...ali 82 godine ima! Mihajlović umro u 53. godini i Đankuka Vijali je u teškom stanju zbog raka pankreasa ima 50 I neku... Pelé je inspiracija mnogima i lijepo je živio i nadasve dugo! Postao je legenda za života i to u ona vremna kada nije bilo Yotube , IG ili FB... Želim mu svaku sreću!

ODGOVORITE