Вријеме је повољно за конкурсе и локалне рођаке

Наштимани конкурси, запошљавање по родбинској линији те ухљебљавање страначких колега за који се вежу скандали били су одлична препорука Дарку Боројевићу да добије нови мандат директора Републичког хидрометеоролошког завода (РХМЗ).

Република Српска 02.08.2022 | 21:27
Вријеме је повољно за конкурсе и локалне рођаке

Наиме, према мишљењу Агенције за државну службу Републике Српске, односно конкурсне комисије, Боројевић је савршен кандидат за директорску фотељу у овом заводу.

Да је тако говори да је и једини испунио услове прописане конкурсом, а да је затим на интервјуу који је имао данас бриљирао и освојио максималних 50 бодова, сазнаје ЦАПИТАЛ.

Нема сумње да ће му Влада Републике Српске на основу препоруке комисије дати нови мандат.

До именовања, које је само ствар формалности, ЦАПИТАЛ подсјећа на бројне незаконитости и скандале који се вежу за РХМЗ у посљедњем периоду.

У фебруару ове године, најбоље оцјене за шест упражњених позиција у Заводу добили су кандидати који већ раде у овој институцији, међу којима су и супруга вршиоца дужности директора Боројевића, снаха министра здравља и социјалне заштите РС Алена Шеранића, брат начелника у Заводу.

Да је конкурс намјештен писали смо неколико дана раније у тексту РХМЗ: Вријеме је повољно за конкурсе и локалне рођаке.

Пажњу на себе Завод је привукао и у мају ове године када је у њему фотељу за себе нашао и бивши директор дома за незбринуту дјецу „Рада Врањешевић“ Владимир Кајкут, а који се повукао са те функције након пријава о злостављајну дјеце у установи којом је руководио.

Иначе, о томе шта ради установа којом руководи, а којом ће и убудуће руководити Боројевић показује и извјештај Главне службе за ревизију јавног сектора РС.

Наиме, она је утврдила да је Завод лани запослио 18 радника на одређено вријеме без јавног конкурса на период дужи од шест мјесеци са чиме је прекршен Закон о јавним службеницима.

Сад је добио прилику да унаприједи овај начин менаџерисања.

ФОТО: Срна

Цапитал

 

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Даљински родјак

02.08.2022 22:38

А неповољно за говорнике и новинаре ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Прогноза је дијагноза

03.08.2022 03:55

Ста реци на ово и није ниста ново..у ХМЗ су сами рођаци ал по сектаској линији..јебала вас државна агенција и ви њу..у октобру се висе не видимо!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миркан

03.08.2022 03:55

Зар у овој држави постоји други начин запослења? То је постала нормала,мени је чудно кад неко конкурсом,редовном процедуром и најбољим препорукама и без штеле дође на државна јасла ма о каквом се послу радило. До прије десетак година могао си за паре да се увалиш али сад ни то не може,само дебела дебела веза и ништа друго.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јово

03.08.2022 06:35

Слика и прилика СНСДа и њихове накарадне власти. Овај је и жену и сестру унаприједио у ХМЗ, али и запослио родбину функционера СНСДа. Због оваквих појава нам омладина побјеже главом без обзира.

ОДГОВОРИТЕ