Важно је да дјеца знају да чувају животну средину

Дјеца из свих пет објеката бијељинског вртића “Чика Јова Змај” традиционално узимају учешће у активности “Април мјесец чистоће”, самим тим и у обиљежавању Еколошке недјеље. Данас су на Градском тргу суграђанима дијелили поруке о очување планете Земље.

Република Српска 04.04.2022 | 16:28
Важно је да дјеца знају да чувају животну средину

- Важно је здраве животне навике и свијест о битности очувања животне средине усадити дјеци још од најмлађих узраста, порука је са градског трга у Бијељини, у склопу обиљежавања еколошке недјеље.

“Укупно око 750 дјеце подржава активности на нивоу града, као и  њихови родитељи. Поред дијељења порука данас, васпитачи ће са дјецом разговарати о важности чувања природе, о значају екологије уопште, али ћемо се такође трудити да у наше активности укључимо и родитеље, који су нам партнери у реализацији истих”, рекао је Славиша Вујановић, директор вртића “Чика Јова Змај”.

Сви узрасти свих вртићких група учествују у веома богатом програму који је припремљен.

“Учићемо о сортирању отпада, сађедићемо цвијећа у свим објектима, дијелићемо порука суграђанима, правити еколошке играчке, имаћемо и модну ревију рециклажа, маскембал такође, у нашем вртићу на Лединцима”, појаснила је Маја Пердан Илић, педагог у вртићу “Чика Јова Змај”.

Малишанима се испред Градске управе придружио и градоначелник Бијељине Љубиша Петровић, нагласивши колико је важно да се дјеци уграде здрави темељи од најмлађих узраста.

“Када  природу његујемо је и чувамо, она ће нам вратити двоструко више. С друге стране, а то ове поруке данас и показују, уколико радимо супротно и не чувамо природу, сигурно ће нам двоструко јаче узвратити кроз природне катастрофе, а тада смо сви на губитку”, поручио је Петровић.

Све активности свих 5 објеката вртића “Чика Јова Змај” у склопу еколошке недјеље се одржавају од 4. до 08. априла.

(БН) 

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

А до неку дан

04.04.2022 17:40

...да дјеца знају чувати српску културу, језик и вјеру!? Па како то све око природне околине не чува тај Христ?

ОДГОВОРИТЕ