Važno je da djeca znaju da čuvaju životnu sredinu

Djeca iz svih pet objekata bijeljinskog vrtića “Čika Jova Zmaj” tradicionalno uzimaju učešće u aktivnosti “April mjesec čistoće”, samim tim i u obilježavanju Ekološke nedjelje. Danas su na Gradskom trgu sugrađanima dijelili poruke o očuvanje planete Zemlje.

Republika Srpska 04.04.2022 | 16:28
Važno je da djeca znaju da čuvaju životnu sredinu

- Važno je zdrave životne navike i svijest o bitnosti očuvanja životne sredine usaditi djeci još od najmlađih uzrasta, poruka je sa gradskog trga u Bijeljini, u sklopu obilježavanja ekološke nedjelje.

“Ukupno oko 750 djece podržava aktivnosti na nivou grada, kao i  njihovi roditelji. Pored dijeljenja poruka danas, vaspitači će sa djecom razgovarati o važnosti čuvanja prirode, o značaju ekologije uopšte, ali ćemo se takođe truditi da u naše aktivnosti uključimo i roditelje, koji su nam partneri u realizaciji istih”, rekao je Slaviša Vujanović, direktor vrtića “Čika Jova Zmaj”.

Svi uzrasti svih vrtićkih grupa učestvuju u veoma bogatom programu koji je pripremljen.

“Učićemo o sortiranju otpada, sađedićemo cvijeća u svim objektima, dijelićemo poruka sugrađanima, praviti ekološke igračke, imaćemo i modnu reviju reciklaža, maskembal takođe, u našem vrtiću na Ledincima”, pojasnila je Maja Perdan Ilić, pedagog u vrtiću “Čika Jova Zmaj”.

Mališanima se ispred Gradske uprave pridružio i gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović, naglasivši koliko je važno da se djeci ugrade zdravi temelji od najmlađih uzrasta.

“Kada  prirodu njegujemo je i čuvamo, ona će nam vratiti dvostruko više. S druge strane, a to ove poruke danas i pokazuju, ukoliko radimo suprotno i ne čuvamo prirodu, sigurno će nam dvostruko jače uzvratiti kroz prirodne katastrofe, a tada smo svi na gubitku”, poručio je Petrović.

Sve aktivnosti svih 5 objekata vrtića “Čika Jova Zmaj” u sklopu ekološke nedjelje se održavaju od 4. do 08. aprila.

(BN) 

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

A do neku dan

04.04.2022 17:40

...da djeca znaju čuvati srpsku kulturu, jezik i vjeru!? Pa kako to sve oko prirodne okoline ne čuva taj Hrist?

ODGOVORITE