За најмлађе Приједорчане: Вртић „Цврчак” добио ново игралиште

Малишани приједорског вртића “Цврчак”, који припада Јавној уставнови Дјечији вртић “Радост”, до сада нису имали игралиште.

Република Српска 22.11.2021 | 17:22
За најмлађе Приједорчане: Вртић „Цврчак” добио ново игралиште

Дјеца узраста од једне до три године су вријеме у вртићу проводила у затвореном простору. Имајући у виду значај боравка најмлађих на отвореном, руководство ове јавне установе покренуло је инцијативу за изградњу игралишта. Успјели су да добију простор, али су им недостајали опрема и играчке за малишане. Захваљући донацији компаније Моззарт, дјеца сада уживају на потпуно опремљеном игралишту. 

- Како у медијима стално пратимо хуманитарни рад компаније Моззарт, одлучили смо да им се обратимо молбом за донацију. Они су одмах препознали важност овог пројекта и несебично се одазвали. У потпуности су опремили игралиште свим што је дјеци потребно. О одушевљењу дјеце најбоље говоре њихови осмијеси када су угледали ново игралиште и зато хвала Моззарту- каже Татјана Брдар, в.д. директора ЈУ Дјечији вртић “Радост”, Приједор. 

Она додаје да ће добијену донацију у овом вртићу максимално искористити. Наиме, планирају да сваки лијеп и сунчан дан са малишанима од сада проводе на новом игралишту. А ту ће полазници “Цврчка” моћи да уживају у дружењу и игри у срећној кућици, на новој клацкалици, љуљашки, тобогану, у малом дворишту са столом и столицама, те да вјежбају прве спортске кораке на новом кошу и голу…

Ова донација вртићу у приједорском насељу Пећани посебно је значајна јер је прва од 1996. године- када су почели са радом. 

-Кад су нам се пријатељи из вртића „Радост“ обратили за помоћ и кад су рекли да немају адекватан простор за игру вани, нисмо се двоумили ниједног тренутка. Испоручили смо опрему која им је требала. Надам се да ће ту најмлађи Приједорчани радити оно што најбоље знају, а то је играти се- рекла је Салма Салкановић, руководилац Дирекције корпоративних послова компаније Моззарт.

(БН)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Паук

22.11.2021 17:28

Да ли је неко извршио контролу ове гомиле пластични играчака? Све више и више Је опасних хемикалија у пластици која при излагању топлини као што је сунчева енергија ослобађа опасне Сунданце из себе. Не убијајте дјеци!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац

22.11.2021 17:41

У Братунцу на срамоту цијеле владе отворена јавна кухиња за бебе. СРАМ ВАС БИЛО! дал вас је народ за ово бирао или зар сте због овога крали изборе?

ОДГОВОРИТЕ