Влада Републике Српске је креатор сталних подјела

"Од потписивања Дејтонског мировног споразума, било је разних поступака Владе Републике Српске, али јучерашња Одлука донесена у недјељно поподне на годишњицу потписивања мировног споразума у БиХ, могла би се подвести под рубрику вјеровали или не“, истиче се у саопштењу Демократског народног савеза.

Република Српска 22.11.2021 | 15:03
Влада Републике Српске је креатор сталних подјела

Како је саопштено из Бироа за односе  са јавношћу,Влада Републике Српске је донијела закључак да је 22. новембар нерадни дан у Републици Српској за све републичке органе и организације, органе јединица локалне самоуправе, јавна предузећа, установе, школе и вртиће. 

Наведеном Одлуком је прекршен члан 3. Закона о празницима Републике Српске, гдје јасно стоји да је републички празник и нерадни дан, Дан успостављања општег мировног споразума у БиХ, али и да се исти празнује 21. новембра.

Овим поступком Влада Републике Српске је наставила да доприноси даљем раслојавању и подјелама становништва на оне који ће празновати понедјељак јер раде у државним институцијама и јавним предузећима и оне који морају радити, јер раде у реалном сектору и код приватних послодаваца, а од којих у највећој мјери зависи буџет Владе Републике Српске.

На увелико присутно раслојавање, галопирајуће сиромаштво и баснословно богаћење појединаца, те дневно-политичку подијељеност на патриоте и издајнике, јучешњом одлуком Влада Републике Српске је показала и крајњу неозбиљност и непоштовање народа у Републици Српској доносећи одлуку о нерадном дану у недјељу вече.

Замислимо само са каквим проблемима и мукама су се јутрос сусрели многи родитељи који морају на посао а вртићи не раде. 

Пацијенти, у ионако посрнулом здравству, који мјесецима чекају на специјалистичке и друге прегледе који им живот значе, данас до тих прегледа нису могли доћи.
Колико је само проблема овај нерадни дан донио пословној заједница која је планирала завршетак важних и неодложних послова? 

Све ово зато што је Влада Републике Српске чула да је негдје предсједник једне партије од које зависе и њихова мишљења, одлучио да ће понедјељак бити нерадни дан, па су брже-боље кренули у испуњавање његове жеље.

„На овако наизглед малим стварима, као што је један нерадни дан, Влада прави грађанима неприлике и отежава свакодневни живот. Замислите онда како се сналазе са много важнијим питањима“, закључују у ДНС-у.

(БН)

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

Всмсв

22.11.2021 14:23

Само гледате себе и свој лични интерес. Брига вас за народом. Једина је опција ко може да иде из ове биједе. А ви само гањајте функције, повластице, власт и моћ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац

22.11.2021 14:52

Тако је код нас,када се само слуса дусевни болесник. Радован нејаки је обицни потрцко,који се ниста не пита и не зна.

Name

Ре

22.11.2021 16:10

Шта ова влада уопште може паметно одрадити. Не бих им дао 3 овце да чувају.

Name

Војо

22.11.2021 14:30

Док си био уз скуте Додику и ти си јавно говорио о подјелама а сад као само понешто изјавис против свог учитеља,тако је то код нас ко тебе хљебом ти њега каменом,велику си ти корист имао а имаш и сад од тог истог Додика.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ Војо

22.11.2021 16:10

Ја овог...јадна нам мајка, шта смо дочекали. Него нек нам каже, има ли гдје да овог типа нема....идите не помажите нам овакви никако.

Name

Гкгл

22.11.2021 14:33

Нешићу откад тебе брине како обичан народ живи? Знас ли ти Нешићу како је живјети без икаквих примања или минималца? Лако је теби. Сит гладном не вјерује. Камо среце да је Радислав Јовичић предсједник ДНС-а

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тројански Коњ

22.11.2021 14:39

Нека си им рекао!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Питање

22.11.2021 16:15

Стварно питам овога, да ли он сматра да смо ми толики глупаци и не видимо, шта он и како ради. Или он мисли да је толико паметан, да не види сам шта ради. Вјероватно тај проклети новац, до кога дође никаквим радом или већ како, умисли се да је неко и не шта. А јесте, јер данас ко има новац има све, бар тако мисли и овај. Све Онај одозго види.

Name

гг

22.11.2021 17:19

Каква влада, да није рудоњи на ум пало радило би се нормално,

ОДГОВОРИТЕ
Name

За ТВБН

22.11.2021 17:47

Са овим кретеном ми се гадите. Само ви њега рекламирајте да је добар ,а знамо ко је и шта. Знамо који задатак има Толико

ОДГОВОРИТЕ
Name

Митар

22.11.2021 18:52

Браво мајсторе !!!

Name

Татар

22.11.2021 19:31

Па какав год да је бољи је од рудоње ако ништа културнији је од њега