У Јемену дванаесторо мртвих у експлозији 

Најмање је дванаесторо цивила погинуло у суботу у експлозији близу аеродрома у Адену, другом по величини јеменском граду у којему је сједиште владе, рекао је за АФП званичник безбједносних служби.

Свијет 30.10.2021 | 22:06
У Јемену дванаесторо мртвих у експлозији 

“Дванаест цивила је изгубило живот у експлозији близу аеродрома у Адену”, рекао је тај извор не наводећи о каквој је експлозији ријеч. Рекао је да је у експлозији рањен још непознат број људи.

На мјесту догађаја ватрогасци су гасили пожар проузрокован експлозијом, а спасиоци су извлачили тијела из уништеног аутомобила, извијестио је новинар АФП-а.

У Јемену од 2014. траје рат у којем учествују провладине снаге и хутисти, побуњеници који контролишу велик дио сјевера земље, па тако и главни град Сану.

Хутисти имају политичку подршку Ирана, а власт од 2015. војно помаже коалиција на челу са Саудијском Арабијом, која граничи с Јеменом и противник је Техерана.

Подаци међународних организација показују да је у том рату изгинуло на хиљаде људи, а милиони су расељени.

Ових седмица жестоке се борбе воде у околини Мариба, посљедњег упоришта провладиних снага на сјеверу Јемена које побуњеници опсједају.

Ових дана је један од вођа хутиста, Мохаммед Нассер ал-Атифи рекао да су побуњеници “готово окружили” град и да је његово освајање “само питање времена”.

(АФП)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

сироти народ

31.10.2021 08:30

Као и код нас на Балкану. Теско ономе коме се странци брину о миру и напретку.

ОДГОВОРИТЕ