БН: Почела израда урбаног пројекта нове пословне зоне

Представници Одјељења за просторно уређење Града Бијељина, ЈП „Дирекција за изградњу и развој града“ и компаније „НСГ рент“ ДОО Зворник потписали су уговор о изради Урбанистичког пројекта „Пословни, комерцијално-административни центар“, у оквиру Регулационог плана „Центар града“.

Република Српска 11.10.2021 | 11:15
БН: Почела израда урбаног пројекта нове пословне зоне

Градска управа Града Бијељина је наручилац, Одјељење за порсторно уређење је носилац припреме, ЈП „Дирекција за изградњу и развој града“ је носилац израде, а компанија „НСГ рент“ ДОО Зворник је инвеститор у изради Урбанистичког пројекта и власник површине, која обухвата 0,28 ха, на коју се пројекат односи.

Површина на коју се пројекат односи се налази на углу улица Николе Тесле и Вука Караџића, односно раскрсници поред Основног суда.

Ова локација је у градском језгру, а у оквиру исте већ дуги низ година егзистирају стари објекти у улици Николе Тесле који трпе честе санације и реконструкције, те привремени монтажни киосци оријентисани на улицу Вука Караџића.

Урбанистички пројекат ће дати потпуно нови изглед овој атрактивној локацији, са акцентом на пословање, и створиће неопходне услове за изградњу објеката, инфраструктуре и уређења простора на одговарајућем нивоу и према потребама града.

Укупна вриједност израде Урбанистичког пројекта „Пословни, комерцијално-административни центар“, у оквиру Регулационог плана „Центар града“, износи 15.344,55 конвертибилних марака.

(БН) 

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Србољуб Влаховић Цигановић

11.10.2021 21:05

Безвезе. Пред изборе све врви од пројеката...

ОДГОВОРИТЕ