BN: Počela izrada urbanog projekta nove poslovne zone

Predstavnici Odjeljenja za prostorno uređenje Grada Bijeljina, JP „Direkcija za izgradnju i razvoj grada“ i kompanije „NSG rent“ DOO Zvornik potpisali su ugovor o izradi Urbanističkog projekta „Poslovni, komercijalno-administrativni centar“, u okviru Regulacionog plana „Centar grada“.

Republika Srpska 11.10.2021 | 11:15
BN: Počela izrada urbanog projekta nove poslovne zone

Gradska uprava Grada Bijeljina je naručilac, Odjeljenje za porstorno uređenje je nosilac pripreme, JP „Direkcija za izgradnju i razvoj grada“ je nosilac izrade, a kompanija „NSG rent“ DOO Zvornik je investitor u izradi Urbanističkog projekta i vlasnik površine, koja obuhvata 0,28 ha, na koju se projekat odnosi.

Površina na koju se projekat odnosi se nalazi na uglu ulica Nikole Tesle i Vuka Кaradžića, odnosno raskrsnici pored Osnovnog suda.

Ova lokacija je u gradskom jezgru, a u okviru iste već dugi niz godina egzistiraju stari objekti u ulici Nikole Tesle koji trpe česte sanacije i rekonstrukcije, te privremeni montažni kiosci orijentisani na ulicu Vuka Кaradžića.

Urbanistički projekat će dati potpuno novi izgled ovoj atraktivnoj lokaciji, sa akcentom na poslovanje, i stvoriće neophodne uslove za izgradnju objekata, infrastrukture i uređenja prostora na odgovarajućem nivou i prema potrebama grada.

Ukupna vrijednost izrade Urbanističkog projekta „Poslovni, komercijalno-administrativni centar“, u okviru Regulacionog plana „Centar grada“, iznosi 15.344,55 konvertibilnih maraka.

(BN) 

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Srboljub Vlahović Ciganović

11.10.2021 19:05

Bezveze. Pred izbore sve vrvi od projekata...

ODGOVORITE