Кад институције закажу наступа политика(нство)

Анализирајући догађаје у претходној седмици,а посебно иступања Милорада Додика, Савез пензионера и потомака апострофира три, од којих сваки може имати далекосежне посљедице за Републику Српску и њене грађане.

Република Српска 10.10.2021 | 20:37
Кад институције закажу наступа политика(нство)

Додик је најавио да ће Република Српска повући сагласност на  Законе о војсци, ПДВ-у и Високом судском и тужилачком савјету, и са нивоа БиХ вратити их под окриље Републике Српске, те да је већ именовао експертске тимове који ће то припремити за Народну Скупштину.

Савез пензионера и потомака подсјећа да се за подршку таквој идеји обратио прво одабраним и плаћеним представницима такозване академске заједнице, а потом и донио одлуку на Извршном комитету своје странке. И све то у сјенци од санкција  ЕУ и Америке, које се све гласније спомињу и јавности.

Затим је, онако узгред, наводи овај савез, најавио и  продају Електропривреде Републике Српске. 

Трећи догађај који је добро потресао јавност јесте афера „Кисеоник“, која је због правовременог нереаговања институција, прије свега тужилаштва и контролних органа, послужила за политичко надгорњавање власти и опозиције, а чије посљедице, посебно губитак повјерења грађана у здравствени систем, ћемо ускоро сви осјетити, на шта смо на вријеме упозорили надлежне институције и јавност, истиче Савез пензионера и потомака. 

Савез подсјећа да су јавно упутили захтјев Тужилаштву и истражним органима да утврде истину, те да се, ако има злоупотребе и кршење закона, актери похапсе и процесиурају, а политичким странкама да се до тада уздрже од коментара, дизања тензија и сијања страха међу и онако слуђеним грађанима.

У вези са прва два догађаја, који  сваки  на свој начин могу имати трагичне последице по наш опстанак, Савез пензионера и потомака наводи: 

- Прво, било какво дирање у Законе усвојене у Парламентарној скупштини БиХ, без консензуса изабраних и именованих представника сва три конститутивна народа, није могуће без сукоба, који ће потпуно смо увјерени, завршити на штету Републике Српске и српског народа. Поново  подсјећамо да смо недавно упозорили јавност, да је Милорад Додик потпуно под контролом својих страних ментора од л998., и да му је основни задатак, поред тога што ће им предати природне ресурсе,  да производи проблеме који би им послужили да укину Републику Српску, као реметилачки фактор.

У том плану је и продаја Електропривреде, која се полако  припрема под маском преструктуирања, а коју је Додик, у прошлој седмици, отворено најавио.

Савез пензионера и потомака упозорава и позива грађане Републике Српске, све патриотске партије и све разумне појединце, који схватају шта нам се спрема да се уједине и то спријече по сваку цијену.

- Ако останемо без Електропривреде Републике Српске, нестаћемо за мање од двије деценије, наведено је у саопштењу Савеза пензионера и потомака Бањалука. 

                                                                                     Служба за односе са јавности

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

И касније

10.10.2021 18:51

Ко у свему стецај. А ви мени не верујете.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мила

10.10.2021 21:16

Додик стриктно извршава налоге оних кони су га довели и инсталирали на мјесто премијера.Само глупи му вјерују

Name

Добој

10.10.2021 21:23

Хоцемо ли мирно гледати продају Електропривреде РС или?

Name

НР

11.10.2021 08:49

Треба га спријечити под хитно. Интензивно ради на штету РС.

Name

Милан

10.10.2021 19:17

Додиков задатак и јесте да нестанемо. Он је то већ обавио.

ОДГОВОРИТЕ
Name

НИШТА

10.10.2021 21:16

ДОДИК НЕМОЖЕ,АКО СЛОЖНО КРЕНЕМО У ОДБРАНУ ГОЛИХ ЖИВОТА,КОЈИ СУ НАМ ЈЕДИНО ОСТАЛИ. НА НАМА ЈЕ ОДЛУКА.

Name

ха ха,

11.10.2021 07:55

Ма какве везе има сто це нас нестати,вазно је да додик брани републику српску под изговором, а у ствари брани себе по цјену цјелог народа.

Name

Ало ало

10.10.2021 20:21

Ко вам је тај Додик? Ја колико знам Предсједник РС је Зељка Цвијановић, а председник Владе РС Висковић, предсједник Скупстине Чубриловић. Е сада вас питам ко вам је и шта тај Додик? Јавно му забраните да у име вас и градјана РС говори. Одлуке ОН не може доносити и не кривите њега јер други стављају потписе на документа а не ОН. Ти горе набројани су за све одговорни и они ће и одговарати на суду. ОН не јер је нико и ништа у РС осим водја једне партије. Он може да одговара само за корупцију и криминал који је поцинио кад правда дођје на ред. Толико.

ОДГОВОРИТЕ
Name

40 Британских обавештајаца...

11.10.2021 16:13

Ало ало, браво, ни додати ни одузети!

Name

Митар

11.10.2021 17:28

Ма није проблем сам Додик колико су проблем његови полтрони а њих је пуна РС