Kad institucije zakažu nastupa politika(nstvo)

Analizirajući događaje u prethodnoj sedmici,a posebno istupanja Milorada Dodika, Savez penzionera i potomaka apostrofira tri, od kojih svaki može imati dalekosežne posljedice za Republiku Srpsku i njene građane.

Republika Srpska 10.10.2021 | 20:37
Kad institucije zakažu nastupa politika(nstvo)

Dodik je najavio da će Republika Srpska povući saglasnost na  Zakone o vojsci, PDV-u i Visokom sudskom i tužilačkom savjetu, i sa nivoa BiH vratiti ih pod okrilje Republike Srpske, te da je već imenovao ekspertske timove koji će to pripremiti za Narodnu Skupštinu.

Savez penzionera i potomaka podsjeća da se za podršku takvoj ideji obratio prvo odabranim i plaćenim predstavnicima takozvane akademske zajednice, a potom i donio odluku na Izvršnom komitetu svoje stranke. I sve to u sjenci od sankcija  EU i Amerike, koje se sve glasnije spominju i javnosti.

Zatim je, onako uzgred, navodi ovaj savez, najavio i  prodaju Elektroprivrede Republike Srpske. 

Treći događaj koji je dobro potresao javnost jeste afera „Kiseonik“, koja je zbog pravovremenog nereagovanja institucija, prije svega tužilaštva i kontrolnih organa, poslužila za političko nadgornjavanje vlasti i opozicije, a čije posljedice, posebno gubitak povjerenja građana u zdravstveni sistem, ćemo uskoro svi osjetiti, na šta smo na vrijeme upozorili nadležne institucije i javnost, ističe Savez penzionera i potomaka. 

Savez podsjeća da su javno uputili zahtjev Tužilaštvu i istražnim organima da utvrde istinu, te da se, ako ima zloupotrebe i kršenje zakona, akteri pohapse i procesiuraju, a političkim strankama da se do tada uzdrže od komentara, dizanja tenzija i sijanja straha među i onako sluđenim građanima.

U vezi sa prva dva događaja, koji  svaki  na svoj način mogu imati tragične posledice po naš opstanak, Savez penzionera i potomaka navodi: 

- Prvo, bilo kakvo diranje u Zakone usvojene u Parlamentarnoj skupštini BiH, bez konsenzusa izabranih i imenovanih predstavnika sva tri konstitutivna naroda, nije moguće bez sukoba, koji će potpuno smo uvjereni, završiti na štetu Republike Srpske i srpskog naroda. Ponovo  podsjećamo da smo nedavno upozorili javnost, da je Milorad Dodik potpuno pod kontrolom svojih stranih mentora od l998., i da mu je osnovni zadatak, pored toga što će im predati prirodne resurse,  da proizvodi probleme koji bi im poslužili da ukinu Republiku Srpsku, kao remetilački faktor.

U tom planu je i prodaja Elektroprivrede, koja se polako  priprema pod maskom prestruktuiranja, a koju je Dodik, u prošloj sedmici, otvoreno najavio.

Savez penzionera i potomaka upozorava i poziva građane Republike Srpske, sve patriotske partije i sve razumne pojedince, koji shvataju šta nam se sprema da se ujedine i to spriječe po svaku cijenu.

- Ako ostanemo bez Elektroprivrede Republike Srpske, nestaćemo za manje od dvije decenije, navedeno je u saopštenju Saveza penzionera i potomaka Banjaluka. 

                                                                                     Služba za odnose sa javnosti

Komentari / 10

Ostavite komentar
Name

I kasnije

10.10.2021 18:51

Ko u svemu stecaj. A vi meni ne verujete.

ODGOVORITE
Name

Mila

10.10.2021 21:16

Dodik striktno izvršava naloge onih koni su ga doveli i instalirali na mjesto premijera.Samo glupi mu vjeruju

Name

Doboj

10.10.2021 21:23

Hocemo li mirno gledati prodaju Elektroprivrede RS ili?

Name

NR

11.10.2021 08:49

Treba ga spriječiti pod hitno. Intenzivno radi na štetu RS.

Name

Milan

10.10.2021 19:17

Dodikov zadatak i jeste da nestanemo. On je to već obavio.

ODGOVORITE
Name

NIŠTA

10.10.2021 21:16

DODIK NEMOŽE,AKO SLOŽNO KRENEMO U ODBRANU GOLIH ŽIVOTA,KOJI SU NAM JEDINO OSTALI. NA NAMA JE ODLUKA.

Name

ha ha,

11.10.2021 07:55

Ma kakve veze ima sto ce nas nestati,vazno je da dodik brani republiku srpsku pod izgovorom, a u stvari brani sebe po cjenu cjelog naroda.

Name

Alo alo

10.10.2021 20:21

Ko vam je taj Dodik? Ja koliko znam Predsjednik RS je Zeljka Cvijanović, a predsednik Vlade RS Visković, predsjednik Skupstine Čubrilović. E sada vas pitam ko vam je i šta taj Dodik? Javno mu zabranite da u ime vas i gradjana RS govori. Odluke ON ne može donositi i ne krivite njega jer drugi stavljaju potpise na dokumenta a ne ON. Ti gore nabrojani su za sve odgovorni i oni će i odgovarati na sudu. ON ne jer je niko i ništa u RS osim vodja jedne partije. On može da odgovara samo za korupciju i kriminal koji je pocinio kad pravda dođje na red. Toliko.

ODGOVORITE
Name

40 Britanskih obaveštajaca...

11.10.2021 16:13

Alo alo, bravo, ni dodati ni oduzeti!

Name

Mitar

11.10.2021 17:28

Ma nije problem sam Dodik koliko su problem njegovi poltroni a njih je puna RS