Протести у Паризу због обавезне вакцинације

Док се у Француској обиљежавао 14. јули, Национални дан, хиљаде људи изашло је на улице главног града Париза на протесте како би осудили увођење обавезне вакцинацију у борби против пандемије коронавируса (ЦОВИД-19).

Свијет 14.07.2021 | 21:33
Протести у Паризу због обавезне вакцинације

Непосредно након завршетка војне параде поводом националног празника Француске, хиљаде људи који се противе захтјеву за обавезном вакцинацијом узвикивали су слогане попут “Доле диктатура” и “Мацрон нека поднесе оставку”.

Препреке на путевима

Полиција је приликом интервенције користила и сузавац, а у једном моменту дошло је и до сукобљавања са демонстрантима.

Током протеста су разбијена и стакла на неколико трговина, банака и продавница, а демонстранти су превртали и канте за смеће те постављали препреке на путевима.

Скоро милион термина за вакцинацију заказано је за само један дан у Француској након што је предсједник те државе Еммануел Макрон у понедјељак навече најавио увођење рестрикција за невакцинисане од сљедећег мјесеца.

Доказ о вакцинацији или негативан тест на коронавирус

Макрон је саопштио да ће од сљедећег мјесеца сви који желе изаћи јести или пити, возити се возом или посјетити трговачки центар морати показати или доказ о вакцинацији или негативан тест на коронавирус.

Такозвана “здравствена пропусница” такође ће бити потребна за присуство фестивалу, позоришној представи или кинопројекцији као дио владине стратегије за рјешавање све већег броја нових случајева заразе повезаних с Делта сојем коронавируса.

Макрон у свом обраћању нацији у понедјељак навече казао да је вакцина против ЦОВИД-19 обавезна за све чланове особља болница и старачких домова у тој држави.

(Андолија)

Коментари / 30

Оставите коментар
Name

Тацка

14.07.2021 19:43

Здравствени радник који се противи вакцинацији није достојан посла који обавља, ово протествују клосари обицни без мозга, и то из других разлога.

ОДГОВОРИТЕ
Name

@Тацка

14.07.2021 20:36

Потпуно тацно то сто казес за здравствене раднике. Коме треба да га лијеци особа која не вјерује у медицину?

Name

БОГ

14.07.2021 21:32

@ТАЧКА Немаш ти појма о животу друже!

Name

Ре Тацка

14.07.2021 21:59

Клосар си ти !

Name

Ре

15.07.2021 04:24

Здравствени радник који се не противи вакцинацији није достојан посла који обавља, ово протествују паметни народ обицни који није без мозга, и то не из других разлога.

Name

Андја

15.07.2021 04:29

Засто несто сто је добро треба да се намеце? И како то сад, толики народ који је против, је луд, ста ли? Одсуство критицког мисљења и јесте проблем, цовјек је разумно бице , а не стока!

Name

Бранкобл

15.07.2021 05:20

Слобода мишљења, ако је неко зсравствени радник а не жели да се вакцинише-то је његов избор. И тако нешто треба да се поштује, а не да се осуди и да неко коментарише како,ако здравствени радник неће да прими вакцину,не треба ни да ради у здравству.. Да ли би вам исти коментар био да се ради о сезонском грипу??

Name

СРП

15.07.2021 05:26

Тебе треба вакцинисати у мозак.

Name

Ха ха

15.07.2021 05:57

За тачка теби је мозак испрало ал сконтацес за пар година ако будес зив

Name

Дијагонала

15.07.2021 07:19

Тацка, не треба никога убједјивати да је тецност за коју не знас састав, корисна, а ја мислим да није. Да је све тако добро, било би транспарентно, а не умотано у пријетње и уцјене. Једино сто је остало од слободе, јесте слобода избора за ова "ссрраањаа", а за све људе са здравим разумом. Стидите се свог коментара, дискримминаторски је, процитајте га поново. Уосталом, цега се бојите ви убодени, вјерујте да сте такви застицени, пустите нас да бар имамо право избора.

Name

Ре

15.07.2021 09:04

Овцо једна неупуцена немој се мијесати у струку. Здравствени радници који имају знање и свој став неце се вакцинисати. Хаос је у цијелом свијету сами медији не објављују. Не мозе се наметати неиспитана вакцина. Ти буди експериментални куниц нико ти не брани. Израел је вакцинисао 60% становниства и епидемија букти. О цему прицас?

Name

@Ре

15.07.2021 12:52

Ја сам магистар микробилогије, и потпуно се слазем са Тацком везано за вакцинацију здравствених радника. То је врло једноставно, ко се сколовао у области медицине нема никакав аргумент да се противи вакцинацији. О каквој струци ти говорис, када је оцигледно да си потпуно неупуцен у тему. То сто ти не знас за испитивања, не знаци да нису урадјена. То сто тврдис за здравствене раднике мора да си измислио, јер то једноставно није тацно. Ја не разумијем људе попут тебе, јер без увреде, оцигледно је да не знас ниста о теми а сматрас да је твоје мисљење исправно. Схватас ли да се људи сколују десетак година да би савладали основна знања а ти процитас цланак у новинама и сматрас да си докторирао на тему. Твоја ствар је зелис ли зе вакцинисати или не, али то сто се ти мијесас у струку о којој не знас ниста је ван памети. Јос је висе ван памети сто вјерујес медијима висе него свом љекару.

Name

@Ре@Ре

15.07.2021 14:06

цепиво је толико добро да се најављује и треца боцка, циљ је нон стоп боцкати , ко је паметан до сад је сватио ко није и неце.

Name

за Бог

16.07.2021 16:39

Е бас тако.

Name

МЕНАГЕР

14.07.2021 19:48

Само остро Изгледа да је у овим уредјеним дрзавама бас досадно Таман се рјесили зутих па одмах призивају неке друге прслуке

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ма

14.07.2021 20:00

Недај се народе, због чега обавезна, Израел вакцинисан па опет проблеми.Дајте људи направите вакцину да ваља.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маја

14.07.2021 21:47

Није циљ успјесна вакцина. Циљје да сто висе људи буде под утицајем моцника. Да управљају са њима како хоће. Да сто висе људи умре. Како сте толикиглупимедији само пумпају вакцининисите се нико неце а они су видјели став паметног народа да не зелле. Па сад свим силама покусавају навуц народ на тај отров.

Name

Ре Ма

14.07.2021 23:02

Није Израел вакцинисао 100% него 60% становниства. И пале су бројке са 30000 на 300-400. Јевреји хоце 3-4 слуцаја па им је ово проблем.

Name

Ре Ма

15.07.2021 07:37

Па што је израел онда увео поново маске и дистанцу свима па и 60 % вакцинисаним особама???? Зар нису они заштићени вакцином ???? Ако су заштицени вакцином не би се требали заражавати.... Муцни мало главом ре ма.

Name

Ре Маја

15.07.2021 21:05

Мајо, ако зивис у БиХ потпуно је невјероватно да ниси примјетила да вец зивис под утицајем најгорих моцника на свијету. Управљају њих тројица зивотима свих нас, бас како хоце. Уцинили су да хиљаде насих суградјана умру, без имало гризе савјести. А све су ово постигли за само двадесетак година, и није им требала никаква вакцина. Док ти паницис због вирусне болести и вакцина, ово све цега се пласис вец ти се одавно догадја. Теби и свима нама. Али битно је да ти знас ста је приоритет у зивоту, и цега треба да се пласис а ста је природно и нормално...

Name

Милка

14.07.2021 23:49

Сви на протесте да се заустави овај циркус и ова пландемија која траје колико траје

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вирус

15.07.2021 05:01

Нови сој вируса а вакцине старе? Ко кога овдје?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре вирус

15.07.2021 10:36

Да бисте разумјели начин дјеловања вакцина на сојеве вируса, морате да будете добар познавалац микробиологије и вирусологије. Измјене или мутације вируса се непрестано догађају током преноса вируса са човјека на човјека. Суштина дјелотворне вакцине је да мутација није изражена у тој мјери да људски имуни систем не препозна протеин на пипку вируса. Сврха вакцине је да утренира организам да брзо препозна тај протеин и неутрализује га прије него се умножи и битно угрози здравље. Различити сојеви стога нису проблематични за учинковитост вакцине све док пипак (који је углавном у основи вакцине) није битно измијењен. Надам се да вам је бар мало јасно да треба да будете стручни да бисте могли да причате о овим стварима, а не да читате свакојаке неучене и нестручне букаџије. Срдачан поздрав.

Name

Митар Кочић

15.07.2021 05:58

Прво да казу истину да ли је ово вирус или војни отров и како је доспјела Корона вани. Ко је крив.У рату нисам носио шљем нити панцир нећу ни сада маску ни вакцину.све сто сам добио од дрзаве дзаба скупо ме костало. Ваља опет у шуме ићи јбг.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре митар коциц

15.07.2021 10:28

Господине, зао ми је али прототип сте једног Балканца у 21.вијеку. Док добијете одговоре на та васа питања, пола Српског зивља це покосити ова посаст. Неце проци пандемија сама од себе, све док не будемо имунизовани понављаце се таласи изнова и људи це умирати, засто се не схвати вец једном. Ако не ститите себе, заститите бар људе које срецете, а којима је стало да зиве нормално.

Name

хм

15.07.2021 14:03

вец сам рекла изнад -струцнији је од тебе Нобеловац Др. Луц Монтагниер, др. Срецко Сладољев, Др. Кресимир Павелиц.... Је ли треба да понављам? они су сви и не само они вец имам листинг од бар 30 АУТОРИТЕТА против масовне пландемијске цовид19 вакцине. Зато цутите. Кога интересује ста мисле трецеразредни сеоски доктори и микробиолози сзо плаценици из Републике Српске. Ви нити се бавите науком нити имате могуцности за исто.

Name

Ре Хм

15.07.2021 21:15

Знас ли ти добра особо колико науцника има на планети? Стотине и стотине хиљада, само у овој области. Насла си најгоре, и најмање достојне повјерења, и слусас њих. Да ли си уопсте погледала биографије тих људи? Радове које су објавили? Као и медју осталим људима, и медју науцницима има хијена које це за пар минута славе и сацицу новца реци било ста. Ти си одабрала да слусас 30ак таквих, умјесто да отворис неки науцни цасопис и погледас цињенице а не нецију супљу прицу. Казем ти ово као (немедицински) науцни радник, то сто наведени људи прицају једноставно није истина. И то казем у смилсу да су они мозда цак и у праву, али за то сто говоре немају ни један једини доказ. Неко мозе имати педесет доктората и хиљаду Нобелових награда, ако не мозе своје изјаве потркријепити доказима он је обицни сарлатан.

Name

Рале

15.07.2021 07:03

Опомиње драги зарад смита. Послије уједињења двије њемацке додје до разједињења у насем народу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Раде

15.07.2021 20:03

Интересантно како човјек назове себе микробиологије и одједном све зна. Нема шансе да се спроведе успјешна вакцинација јер у цијелом свијету стручњаци за ову тематику су супротстављени а омладину не насједа лако на глупе приче о успјешним вакцинама а гдје год погледаш нема успјеха. Млади студенти у једном граду Њемацке су се имунизирали на врло једноставан начин. Трудили су се да што више њих буде заразено. Нису се пријављивање да би били лажна статистика. Сада сви имају антитјела и нико их не може вакцинисати. Свима је јасно да су вакцине отров, доказано отров.

Name

Анти ковид

15.07.2021 19:18

Каква висе вакцина јел сте ви нормални и треба д се дигне народ доста висе ви сте глупи да вам неко казе скаците у бунар ви би скоцили

ОДГОВОРИТЕ