Грађани шаљу јасну поруку да им је доста више СНСД-а

“Уопште више није питање да ли грађани желе промјену власти на нивоу Републике Српске и одлазак у прошлост актуелне корумпиране власти која не може да нађе рјешења за нагомилане проблеме која је својим чињењем или не чињењем урадила у протеклих 15 година у Републици Српској”.

Република Српска 23.06.2021 | 12:28
Грађани шаљу јасну поруку да им је доста више СНСД-а

Ово је рекао Ђорђе Милићевић, члан предсједништва СДС РС и начелник Општине Шамац и додао да опозиција има капацитете и снагу да грађанима понуди алтернативу а њен задатак је да у наредних пар мјесеци ојача своју моћ у виду нових људи и имена и програма приступачног сваком грађанину Републике Српске.

Такође, када је риијеч о измјенама и допунама Изборног закона БиХ, Централна изборна комисија БиХ предложила је измјене и допуне у свих 20 поглавља, а тичу се осигурања квалитетнијег провођења изборног процеса.  Ријеч је о увођењу неких нових појмова попут преурањене кампање, злоупотребе јавних средстава у такозваној дужносничкој кампањи, говора мржње, раног гласања, ванредних избора, ванредних околности и изборне технологије

„Када је ријеч о измјенама Изборног закона БиХ потпуно је јасно да прве измјене морају да се односе на подизање степена регуларности тих избора, односно што транспарентније спровођење изборног процеса, што подразумијева да се у Изборни закон унесе низ техничких измјена које ће обезбиједити транспарентност изборног процеса”, рекао је Милићевић.

Српска демократска странка залаже се за суштинске, а не козметичке измене Изборног закона, све у циљу подизања степена регуларности и транспарентности изборног процеса, рекао је члан Предсједништва СДС-а  Ђорђе Милићевић, одговарајући на питање новинара.

Он је нагласио да су измјене Изборног закона БиХ једна од најактуелнијих тема у овој години, али да је свјестан политичке климе и непостојања усаглашеног става.

“Сматрам да треба задржати систем отворених листи на изборима, при чему треба измијенити постојећи закон на начин да мандати припадају политичким партијама а не појединцима, чиме би се степен корупције и степен политичке трговине свео на минимум”, рекао је Милићевић и напоменуо да је отворено питање и гласања путем поште, с обзиром на то да три конститутивна народа немају исти став о томе.

“По питању гласања путем поште биће тешко остварити одређену врсту компромиса, али минимално што се мора учинити јесте да се критеријуми за гласање путем поште морају пооштрити, како би се и ту подигао степен регуларности и транспарентности гласања”.

Милићевић је истакао да регуларнији и транспарентнији избори треба да буду у интересу свих политичких субјеката и грађана, који желе промјене и бољи живот.


(Дешавања у Бијељини)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Вишеград

23.06.2021 10:44

Е вала доста је снсд и по општинама и градовима и цијелој РС.Шта уради начелник општине Вишеград младен ђуревић у Вишеграду за 4 год,то је страшни суд.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Посавски гонич

23.06.2021 10:54

Општина Шамац 14.000.000 км у цвеном.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

23.06.2021 13:18

А не реце ко направи дуг, сектасу...

Name

Ама доста је!

23.06.2021 10:59

СНСД је сазрео за заборав.Треба донети закон којим би се забрањивало помињање овог канцера.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тишина

23.06.2021 11:28

Жив нам и здрав био начелниче наш. Само тако наставите.

ОДГОВОРИТЕ
Name

милоао

23.06.2021 12:52

јадна биједо

Name

Перо

23.06.2021 20:02

АМА достаје, постовани могу само реци златантије коментар за ово багру јависе цесце овонам прави задовољство

Name

А јој

23.06.2021 12:17

Доста

ОДГОВОРИТЕ