Građani šalju jasnu poruku da im je dosta više SNSD-a

“Uopšte više nije pitanje da li građani žele promjenu vlasti na nivou Republike Srpske i odlazak u prošlost aktuelne korumpirane vlasti koja ne može da nađe rješenja za nagomilane probleme koja je svojim činjenjem ili ne činjenjem uradila u proteklih 15 godina u Republici Srpskoj”.

Republika Srpska 23.06.2021 | 12:28
Građani šalju jasnu poruku da im je dosta više SNSD-a

Ovo je rekao Đorđe Milićević, član predsjedništva SDS RS i načelnik Opštine Šamac i dodao da opozicija ima kapacitete i snagu da građanima ponudi alternativu a njen zadatak je da u narednih par mjeseci ojača svoju moć u vidu novih ljudi i imena i programa pristupačnog svakom građaninu Republike Srpske.

Takođe, kada je riiječ o izmjenama i dopunama Izbornog zakona BiH, Centralna izborna komisija BiH predložila je izmjene i dopune u svih 20 poglavlja, a tiču se osiguranja kvalitetnijeg provođenja izbornog procesa.  Riječ je o uvođenju nekih novih pojmova poput preuranjene kampanje, zloupotrebe javnih sredstava u takozvanoj dužnosničkoj kampanji, govora mržnje, ranog glasanja, vanrednih izbora, vanrednih okolnosti i izborne tehnologije

„Kada je riječ o izmjenama Izbornog zakona BiH potpuno je jasno da prve izmjene moraju da se odnose na podizanje stepena regularnosti tih izbora, odnosno što transparentnije sprovođenje izbornog procesa, što podrazumijeva da se u Izborni zakon unese niz tehničkih izmjena koje će obezbijediti transparentnost izbornog procesa”, rekao je Milićević.

Srpska demokratska stranka zalaže se za suštinske, a ne kozmetičke izmene Izbornog zakona, sve u cilju podizanja stepena regularnosti i transparentnosti izbornog procesa, rekao je član Predsjedništva SDS-a  Đorđe Milićević, odgovarajući na pitanje novinara.

On je naglasio da su izmjene Izbornog zakona BiH jedna od najaktuelnijih tema u ovoj godini, ali da je svjestan političke klime i nepostojanja usaglašenog stava.

“Smatram da treba zadržati sistem otvorenih listi na izborima, pri čemu treba izmijeniti postojeći zakon na način da mandati pripadaju političkim partijama a ne pojedincima, čime bi se stepen korupcije i stepen političke trgovine sveo na minimum”, rekao je Milićević i napomenuo da je otvoreno pitanje i glasanja putem pošte, s obzirom na to da tri konstitutivna naroda nemaju isti stav o tome.

“Po pitanju glasanja putem pošte biće teško ostvariti određenu vrstu kompromisa, ali minimalno što se mora učiniti jeste da se kriterijumi za glasanje putem pošte moraju pooštriti, kako bi se i tu podigao stepen regularnosti i transparentnosti glasanja”.

Milićević je istakao da regularniji i transparentniji izbori treba da budu u interesu svih političkih subjekata i građana, koji žele promjene i bolji život.


(Dešavanja u Bijeljini)

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Вишеград

23.06.2021 10:44

Е вала доста је снсд и по општинама и градовима и цијелој РС.Шта уради начелник општине Вишеград младен ђуревић у Вишеграду за 4 год,то је страшни суд.

ODGOVORITE
Name

Posavski gonič

23.06.2021 10:54

Opština Šamac 14.000.000 km u cvenom.

ODGOVORITE
Name

re

23.06.2021 13:18

A ne rece ko napravi dug, sektasu...

Name

Ama dosta je!

23.06.2021 10:59

SNSD je sazreo za zaborav.Treba doneti zakon kojim bi se zabranjivalo pominjanje ovog kancera.

ODGOVORITE
Name

Tišina

23.06.2021 11:28

Živ nam i zdrav bio načelniče naš. Samo tako nastavite.

ODGOVORITE
Name

miloao

23.06.2021 12:52

jadna bijedo

Name

Pero

23.06.2021 20:02

AMA dostaje, postovani mogu samo reci zlatantije komentar za ovo bagru javise cesce ovonam pravi zadovoljstvo

Name

A joj

23.06.2021 12:17

Dosta

ODGOVORITE