Јадранка опет провоцира - пјевала песму о Готовини!

Пјевачица Јадранка Барјактаровић након скандала када је у Црној Гори пјевала “Не може нам нико ништа, јачи смо од Србије” овог пута пјевала је пјесму која је посвећена хрватским генералима у Хагу, као и генералу Анту Готовини.

Забава 21.06.2021 | 18:49
Јадранка опет провоцира - пјевала песму о Готовини!

Јадранка је, и овог пута на једном скупу у Црној Гори, у Никшићу, пјевала пјесму Мирослава Шкора “Суде ми”, након чега је од људи добила аплауз. Шкоро је више пута истицао да је посвећена Готовини и свим другим хрватским генералима који се налазе, у том тренутку, у Хагу.

“Пјесма за све наше генерале, за Зринског, Франкопана, Гупца, за све који су на правди Бога суђени у прошлом режиму од Блајбурга до Степинца и прољећара. Пјесма је то и за оне праведнике који су недужни трунули у Јасеновцу, за прогоњене и суђене кроз историју”, рекао је Шкоро је 2016. за “Вечерњи лист” о пјесми “Суде ми”.

“Иако је очигледно да су пјесме ‘Суде ми’ и ‘Светиња’ о генералу Готовини, ја сам те пјесме посветио свим хрватским генералима. И генералу Блашкићу, Маркачу, Чермаку, свим генералима из БиХ који су и дан данас у Хагу…”, рекао је Шкоро у емисији “Бујица” Велимира Бујанца 2017. године.

Ова пјесма најпозната је и по заједничком извођењу Шкора и хрватског певача Марка Перковића Томпсона са концерта “Мило моје” који се одржао у Дому спортова, у Загребу, 2003. године.

Томпсон је, иначе, такође познат по провокацијама Срба, а почетком године на суду је ослобођен оптужби за узвикивање усташког поклича “за дом спремни” у пјесми “Бојна Чавоглаве”.

Анте Готовина је бивши хрватски генерал и бивши припадник легије странаца.

Хашки трибунал је подигао оптужницу против њега због злочина почињеним над Србима у Операцији Олуја 1995. године, након чега је био у бекству. Ухапшен је 7. децембра 2005. године, а а хашки процес почео је 11. марта 2008. године.

Готовина је 15. априла 2011. године од стране Хашког труибунала неправоснажно осуђен на 24 године затвора због злочина почијњеним над Србима у Операцији Олуја, међутим, 16. новембра 2012. Жалбено вијеће Хашког трибунала га је ослободило свих оптужби због недоказане договрности и истог дана је пуштен на слободу.

“Она опет провоцира, не зна за срамоту”, “Страшно, а у Србији се прославила”, “Јадранка, срам те било”, неки су од коментара.

Подсјетимо, Јадранки је забрањен боравак у Србији због ширења говора мржње након инцидента са промијеним текстом пјесме “Не може нам нико ништа, јачи смо од Србије”, а забрањена је и у неким српским медијима.

 

(телеграф.рс)

 

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Пензионер

21.06.2021 17:29

Па и Додик пјевуси, па ниста

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да али

21.06.2021 17:57

СвИ ми имамо пјеваце који егзистирају на пјесмама борбено територијалноглед садрзаја па ником ниста

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реа-ан

21.06.2021 18:28

Болесно поднебље!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Василије

25.06.2021 05:34

Дно дна!

ОДГОВОРИТЕ