Бројни су проблеми са којима се суочавају грађани Бијељине

Незапосленост, стамбено збрињавање и тешка социјална ситуација, само су неки од проблема са којима су суочени грађани Бијељине. У оквиру Дана отворених врата у Градској управи градоначелник Љубиша Петровић и његови сарадници саслушали су више од стотину грађана, како би рјешавајући њихове проблеме створили што бољи економски амбијент за живот у Семберији.

Република Српска 29.05.2021 | 14:10
Бројни су проблеми са којима се суочавају грађани Бијељине

Дан отворених врата је прави потез градоначелника Бијељине и Градске управе, јер сви грађани директно могу изнијети своје проблеме, кажу окупљени.

“ То је апсолутно добро, мора се чути глас народа,” истакао је Милан Радић из села Главичице код Бијељине.

“Прошли градоначелник није нас хтио примити, ја сам годину дана писала и није ме позвао нико. Овај градоначелник је, свака му част, одмах саслушао наше проблеме,” додаје Гордана Новак из Бијељине.

 Становници Семберије са једне стране упућују питања у вези са уређењем градских и сеоских површина, инфраструктуром мјесних заједница, добијањем грађевинских дозвола, а са друге стране, муче их социјална питања и незапосленост.

“Информација је да ће у току мјесеца јуна, у оквиру наших надлежности, бити објављени јавни конкурси за попуњавање систематизованих радних мјеста која су упражњена у Градској управи, односно у ресорним одсјецима и одјељењима. Морамо истаћи проблем борачке популације у смислу стамбеног збрињавања, да за породице које су најугроженије Управа града то линеарно и равномјерно распореди, те да те породице буду адекватно збринуте,” рекао је градоначелник Бијељине Љубиша Петровић.

Значајан број питања везан је за просторно унапређење образовних установа.

“Испред Одсјека за друштвене дјелатности смо опредјељени да побољшамо услове гдје ће наши школарци боравити, да то у току ове године завршавамо, а највећи број притужби се односи на систем гријања, јер имамо школе које се још крију на пећи старе и до 30 година”, додаје Петровић.

Дан отворених врата  ће и убудуће бити одржаван посљедње суботе сваког мјесеца, са измјењеном праксом, па ће осим градоначелника и његових сарадника на питања грађана одговарати и службеници из јавних предузећа.

(БН)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Вишеград

29.05.2021 12:45

Бихељина има градоначелника за примјер и поштовање.Није као код нас у Вишеграду,још буџет није усвојен.ђуревића није брига због тога,неће на скупштину док не обезбједи себи већину,студенти без кредита,пољопривредници без подстицаја,да бе набрајам више.Срамота

ОДГОВОРИТЕ
Name

Народ

29.05.2021 13:35

Дајте ви из Семберије забраните рудоњи да долази код вас да вас завадја оп је баксуз