Brojni su problemi sa kojima se suočavaju građani Bijeljine

Nezaposlenost, stambeno zbrinjavanje i teška socijalna situacija, samo su neki od problema sa kojima su suočeni građani Bijeljine. U okviru Dana otvorenih vrata u Gradskoj upravi gradonačelnik Ljubiša Petrović i njegovi saradnici saslušali su više od stotinu građana, kako bi rješavajući njihove probleme stvorili što bolji ekonomski ambijent za život u Semberiji.

Republika Srpska 29.05.2021 | 14:10
Brojni su problemi sa kojima se suočavaju građani Bijeljine

Dan otvorenih vrata je pravi potez gradonačelnika Bijeljine i Gradske uprave, jer svi građani direktno mogu iznijeti svoje probleme, kažu okupljeni.

“ To je apsolutno dobro, mora se čuti glas naroda,” istakao je Milan Radić iz sela Glavičice kod Bijeljine.

“Prošli gradonačelnik nije nas htio primiti, ja sam godinu dana pisala i nije me pozvao niko. Ovaj gradonačelnik je, svaka mu čast, odmah saslušao naše probleme,” dodaje Gordana Novak iz Bijeljine.

 Stanovnici Semberije sa jedne strane upućuju pitanja u vezi sa uređenjem gradskih i seoskih površina, infrastrukturom mjesnih zajednica, dobijanjem građevinskih dozvola, a sa druge strane, muče ih socijalna pitanja i nezaposlenost.

“Informacija je da će u toku mjeseca juna, u okviru naših nadležnosti, biti objavljeni javni konkursi za popunjavanje sistematizovanih radnih mjesta koja su upražnjena u Gradskoj upravi, odnosno u resornim odsjecima i odjeljenjima. Moramo istaći problem boračke populacije u smislu stambenog zbrinjavanja, da za porodice koje su najugroženije Uprava grada to linearno i ravnomjerno rasporedi, te da te porodice budu adekvatno zbrinute,” rekao je gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović.

Značajan broj pitanja vezan je za prostorno unapređenje obrazovnih ustanova.

“Ispred Odsjeka za društvene djelatnosti smo opredjeljeni da poboljšamo uslove gdje će naši školarci boraviti, da to u toku ove godine završavamo, a najveći broj pritužbi se odnosi na sistem grijanja, jer imamo škole koje se još kriju na peći stare i do 30 godina”, dodaje Petrović.

Dan otvorenih vrata  će i ubuduće biti održavan posljednje subote svakog mjeseca, sa izmjenjenom praksom, pa će osim gradonačelnika i njegovih saradnika na pitanja građana odgovarati i službenici iz javnih preduzeća.

(BN)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Вишеград

29.05.2021 12:45

Бихељина има градоначелника за примјер и поштовање.Није као код нас у Вишеграду,још буџет није усвојен.ђуревића није брига због тога,неће на скупштину док не обезбједи себи већину,студенти без кредита,пољопривредници без подстицаја,да бе набрајам више.Срамота

ODGOVORITE
Name

Narod

29.05.2021 13:35

Dajte vi iz Semberije zabranite rudonji da dolazi kod vas da vas zavadja op je baksuz