Све спремно за сезону: Туристи у ЦГ добродошли

Црногорски министар економског развоја Јаков Милатовић рекао је да је Црна Гора спремна за туристе из Србије и осталих држава региона, те да је у случају да се заразе вирусом корона предвиђено бесплатно болничко збрињавање.

Регион 30.04.2021 | 08:37
Све спремно за сезону: Туристи у ЦГ добродошли

Милатовић је навео да ће до почетка туристичке сезоне, 1. јуна нова национална авио-компанија “Ер Монтенегро” полетјети из Подгорице и Тивта за Београд.

– Туристи из Србије су више него добродошли у Црну Гору, епидемиолошка ситуација је поприлично стабилна, почиње масовна вакцинација за викенд, када се очекује долазак 200.000 доза кинеске вакцине – рекао је Милатовић за телевизију “Н1”.

Он је напоменуо да су границе отворене према свим осталим земљама са којима се Црна Гора граничи, и да ће то сигурно остати на снази.

На питање шта ће се десити у случају да се неки туриста зарази вирусом корона, министар је рекао да је за све који дођу у Црну Гору предвиђена бесплатна болничка заштита.

– Сваки хотел је добио упутство да обезбиједи један дио капацитета за евентуални карантин, ако би се неко од туриста заразио, а надам се да неће или у што мањем броју – навео је Милатовић.

Он је, на констатацију да је мало угоститељских радника вакцинисано, истакао да су они проглашени приоритетном групом и да ће њихова имунизација почети доласком кинеских вакцина за викенд.

Милатовић је додао да након кинеских, треба да стигне и додатна доза вакцина из Русије, “фајзер” и остатак вакцина из програма “Ковакс”.

– Ми смо мала земља, уз огроман напор Министарства здравља, врло брзо ће се постићи приличан број вакцинисаних, а велики број је и преболио корону, као ја, на примјер. То све даје одређену дозу имунитета, барем кад је у питању ова туристичка сезона – навео је Милатовић.

На питање како ће се контролисати поштовање епидемиолошких мјера, он је рекао да су у односу на прошлу годину унапријеђени здравствени протоколи, који имају за циљ, прије свега, информисање туристичких радника како да се понашају у складу са овогодишњим туристичким слоганом којим се Црна Гора промовише као сигурна и одговорна дестинација.

– У складу са крилатицом `здравље и економија`, сви смо одговорни да постоји равнотежа између те двије ствари – додао је Милатовић.

Упитан колико је по цијенама Црна Гора повољна туристичка дестинација за туристе из Србије, он је рекао да је “сигуран да ће туристичка привреда прилагодити и цјеновну и производну понуду, како би на што љепши начин задовољила госте”.

(Срна)

Коментари / 0

Оставите коментар