Како су на изборима у Добоју прошла позната имена

На локалним изборима у Добоју појавило се много имена познатих широј јавности, али су након поновљеног гласања само ријетки успјели да пређу цензус и освоје мандат.

Република Српска 24.02.2021 | 16:41
Како су на изборима у Добоју прошла позната имена

Најпознатије име била је посланик СНСД у Представничком дому БиХ Сања Вулић, која након обрађених 103 од 106 гласачких мјеста у Добоју, има 5.603 гласа и чврсто држи прво мјесто на листи СНСД.

Међутим, на тој листи је било још неколико имена за која се чуло у Добоју и изван њега. Други по броју освојених гласова је Игор Петровић, син Обрена Петровића, предсједника Градског одбора СНСД и посланика у Представничком дому ПС БиХ. Иза њега је још једна брачно-рођачка веза. Трећи по броју гласова је Милош Букејловић, Петровићев зет, а на шестом мјесту за сада је Нина Букејловић, Милошева супруга и Обренова пасторка.

Нина је, као и Обрен, својевремено била у СДС, гдје је једно вријеме предсједавала Организацијом младих СДС.

Највише гласова на листи ПДП освојила је чланица Главног одбора те странке Оливера Недић, директорка Центра за социјални рад Добој, предсједница Удружења са четворо и више дјеце у том граду… Међутим, шира јавност у Српској је највише памти по вербалним окршајима са Сањом Вулић, током предизборне кампање.

Једини министар у Влади Српске који се појавио на одборничкој листи у Добоју био је Вјекослав Петричевић из НДП. Међутим, на поновљеним изборима није добро прошао. Са освојених, за сада, 263 гласа, тек је на четвртом мјесту на листи, што значи да нема шансе да уђе у Скупштину, чак и када би хтио да се одрекне министарског мандата.

Славко Глигорић, посланик ДНС у Народној скупштини, појавио се пред суграђанима у Добоју на изборима 21. фебруара, и добро прошао. Глигорић има 635 гласова и задржао је позицију носиоца одборничке листе ДНС. Међутим, тешко је очекивати да се Глигорић одрекне посланичког мандата и постане одборник у Добоју, па ће умјесто њега неко други с листе.

Листа СДА-СБИХ-ХБ заузела је пето мјесто, а познати садашњи и бивши парламентарци на њој нису се добро провели. Михнет Окић, актуелни бошњачки делегат у Вијећу народа РС и бивши посланик у Народној скупштини, протекле недјеље је у Добоју на листи заузео тек треће мјесто, са 206 гласова. Још је горе прошао посланик у прошлом сазиву НСРС Мурвет Бајрактаревић који је четврти.

Истовремено, неколико звучнијих имена је остало испод изборног прага од три одсто, баш као и њихове одборничке листе. Међу њима је Ранкица Панић, бивши посланик ДНС у Народној скупштини РС, а сада предсједница Градског одбора Уједињене Српске.

Још горе је прошао Тихомир Глигорић, бивши посланик у ПС БиХ, бивши министар у Влади РС и Савјету министара БиХ и бивши директор Републичке управе за геодетске и имовинско правне послове.

Као носилац листе ПДП 1999 – Нови почетак, Глигорић је сакупио 72 гласа.

(Српскаинфо)

Коментари / 13

Оставите коментар
Name

ето

24.02.2021 15:58

како су пропсли па побједили, ста сами тонете и себе понизавате са овим темама, људи ПОБЈЕДИЛИ, кад се игра утакмица не игра резултат голова вец побједа ето саровиц и бореновиц ко мисеви не смију да се јаве. Неко це заноцити као позиција а устати као опозиција, мили бозе коме народ вјерује.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Идеално

24.02.2021 17:29

Милорадов увлакачу, у овом тексту се не спомиње нигдје ни Шаровић ни Бореновић. Очито су они на правом путу па ти толико сметају. А не смета ти данашња вијест о НАТО-у, што је твој идол Додик потписо.

Name

Милоја

24.02.2021 16:26

Сдс није учествовао на изборима, јел

ОДГОВОРИТЕ
Name

А

24.02.2021 17:23

Није, чим их не помињу.

Name

РОБИНСОН

24.02.2021 20:18

АКО НЕКО ПОРЕДИ РЕЗУЛТАТ ИЗБОРА СА ФУДБАЛСКОМ УТАКМИЦОМ,ОНДА МУ НЕСТО НЕ СТИМА У ГЛАВИ.УТАКМИЦА СЕ ОДИГРА ПОЛА НА ИГРУ ,ПОЛА СРЕЦЕ И ИДЕ У КВАЛИФИКАЦИЈЕ,А ОВДЈЕ СЕ РАЗНИМ ЛОПОВЛИЦИМА ДОБИЈУ ИЗБОРИ И ТРЕБС ДА ХАСУ ПО НАРОДУ 4 ГИДИНЕ.

Name

Ето

24.02.2021 16:29

Ко нас води или водио а ни фамилија не гласа за такве. А све прелетаци и љиге који немају никакав углед у народу. Е такви су и у Скупстини РС а можда и гори. Шта је тек у Министарствима бог сам зна. Бадовинци су домет и мјера.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Прелетач Тихомир

24.02.2021 16:35

Глигорићу тако и треба, кад толико "прелијеће" да више ни он сам не зна у којој је странци. Све и кад би неко хтио да гласа за њега, не зна на којој листи да га тражи

ОДГОВОРИТЕ
Name

А

24.02.2021 16:37

Најбоље су прошли они из СДС и познати и мање познати. Сви су прошли испод цензуса

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре А

25.02.2021 06:24

Уби нас ова Рафинерија нафте у Броду, можели Додик нешто по том питању да уради, хвала унапријед.

Name

С

24.02.2021 16:41

Јел уцествовао пдп и сдс?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сања

24.02.2021 19:37

САЊУ ВУЛИЋ И РАСПОПА ЈЕРИНИЋА КОЈИ ЈЕ ПЛАЋАО ГЛАСАЊЕ ЗА СВОГ,, БОГА,, ХИТНО НА ЛИЈЕЧЕЊЕ. ЈЕРИНИЋУ, ОТАЦ ВОЈО ЧАРКИЋ ЗА ТЕБЕ ЈЕ ИЗМИСЛИО СВИЈЕТ.

Name

Добој

24.02.2021 19:29

Оливеру Недиц за предсједника ГО ПДП -а и да замјени Слободана Васиљевица кога нико не постује. Додусе обоје су промјенили по цетири странке али ко то гледа данас.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јована

24.02.2021 20:20

То је оно од два зла бирај мање! Залосно је јер се зна да их СНСД финансира да глуме неку опозицију. Најбољр би им било да се повуку да не брукају Драска.