Kako su na izborima u Doboju prošla poznata imena

Na lokalnim izborima u Doboju pojavilo se mnogo imena poznatih široj javnosti, ali su nakon ponovljenog glasanja samo rijetki uspjeli da pređu cenzus i osvoje mandat.

Republika Srpska 24.02.2021 | 16:41
Kako su na izborima u Doboju prošla poznata imena

Najpoznatije ime bila je poslanik SNSD u Predstavničkom domu BiH Sanja Vulić, koja nakon obrađenih 103 od 106 glasačkih mjesta u Doboju, ima 5.603 glasa i čvrsto drži prvo mjesto na listi SNSD.

Međutim, na toj listi je bilo još nekoliko imena za koja se čulo u Doboju i izvan njega. Drugi po broju osvojenih glasova je Igor Petrović, sin Obrena Petrovića, predsjednika Gradskog odbora SNSD i poslanika u Predstavničkom domu PS BiH. Iza njega je još jedna bračno-rođačka veza. Treći po broju glasova je Miloš Bukejlović, Petrovićev zet, a na šestom mjestu za sada je Nina Bukejlović, Miloševa supruga i Obrenova pastorka.

Nina je, kao i Obren, svojevremeno bila u SDS, gdje je jedno vrijeme predsjedavala Organizacijom mladih SDS.

Najviše glasova na listi PDP osvojila je članica Glavnog odbora te stranke Olivera Nedić, direktorka Centra za socijalni rad Doboj, predsjednica Udruženja sa četvoro i više djece u tom gradu… Međutim, šira javnost u Srpskoj je najviše pamti po verbalnim okršajima sa Sanjom Vulić, tokom predizborne kampanje.

Jedini ministar u Vladi Srpske koji se pojavio na odborničkoj listi u Doboju bio je Vjekoslav Petričević iz NDP. Međutim, na ponovljenim izborima nije dobro prošao. Sa osvojenih, za sada, 263 glasa, tek je na četvrtom mjestu na listi, što znači da nema šanse da uđe u Skupštinu, čak i kada bi htio da se odrekne ministarskog mandata.

Slavko Gligorić, poslanik DNS u Narodnoj skupštini, pojavio se pred sugrađanima u Doboju na izborima 21. februara, i dobro prošao. Gligorić ima 635 glasova i zadržao je poziciju nosioca odborničke liste DNS. Međutim, teško je očekivati da se Gligorić odrekne poslaničkog mandata i postane odbornik u Doboju, pa će umjesto njega neko drugi s liste.

Lista SDA-SBIH-HB zauzela je peto mjesto, a poznati sadašnji i bivši parlamentarci na njoj nisu se dobro proveli. Mihnet Okić, aktuelni bošnjački delegat u Vijeću naroda RS i bivši poslanik u Narodnoj skupštini, protekle nedjelje je u Doboju na listi zauzeo tek treće mjesto, sa 206 glasova. Još je gore prošao poslanik u prošlom sazivu NSRS Murvet Bajraktarević koji je četvrti.

Istovremeno, nekoliko zvučnijih imena je ostalo ispod izbornog praga od tri odsto, baš kao i njihove odborničke liste. Među njima je Rankica Panić, bivši poslanik DNS u Narodnoj skupštini RS, a sada predsjednica Gradskog odbora Ujedinjene Srpske.

Još gore je prošao Tihomir Gligorić, bivši poslanik u PS BiH, bivši ministar u Vladi RS i Savjetu ministara BiH i bivši direktor Republičke uprave za geodetske i imovinsko pravne poslove.

Kao nosilac liste PDP 1999 – Novi početak, Gligorić je sakupio 72 glasa.

(Srpskainfo)

Komentari / 13

Ostavite komentar
Name

eto

24.02.2021 16:58

kako su propsli pa pobjedili, sta sami tonete i sebe ponizavate sa ovim temama, ljudi POBJEDILI, kad se igra utakmica ne igra rezultat golova vec pobjeda eto sarovic i borenovic ko misevi ne smiju da se jave. Neko ce zanociti kao pozicija a ustati kao opozicija, mili boze kome narod vjeruje.

ODGOVORITE
Name

Idealno

24.02.2021 18:29

Miloradov uvlakaču, u ovom tekstu se ne spominje nigdje ni Šarović ni Borenović. Očito su oni na pravom putu pa ti toliko smetaju. A ne smeta ti današnja vijest o NATO-u, što je tvoj idol Dodik potpiso.

Name

Miloja

24.02.2021 17:26

Sds nije učestvovao na izborima, jel

ODGOVORITE
Name

А

24.02.2021 18:23

Није, чим их не помињу.

Name

ROBINSON

24.02.2021 21:18

AKO NEKO POREDI REZULTAT IZBORA SA FUDBALSKOM UTAKMICOM,ONDA MU NESTO NE STIMA U GLAVI.UTAKMICA SE ODIGRA POLA NA IGRU ,POLA SRECE I IDE U KVALIFIKACIJE,A OVDJE SE RAZNIM LOPOVLICIMA DOBIJU IZBORI I TREBS DA HASU PO NARODU 4 GIDINE.

Name

Eto

24.02.2021 17:29

Ko nas vodi ili vodio a ni familija ne glasa za takve. A sve preletaci i ljige koji nemaju nikakav ugled u narodu. E takvi su i u Skupstini RS a možda i gori. Šta je tek u Ministarstvima bog sam zna. Badovinci su domet i mjera.

ODGOVORITE
Name

Preletač Tihomir

24.02.2021 17:35

Gligoriću tako i treba, kad toliko "prelijeće" da više ni on sam ne zna u kojoj je stranci. Sve i kad bi neko htio da glasa za njega, ne zna na kojoj listi da ga traži

ODGOVORITE
Name

А

24.02.2021 17:37

Најбоље су прошли они из СДС и познати и мање познати. Сви су прошли испод цензуса

ODGOVORITE
Name

Ре А

25.02.2021 07:24

Уби нас ова Рафинерија нафте у Броду, можели Додик нешто по том питању да уради, хвала унапријед.

Name

S

24.02.2021 17:41

Jel ucestvovao pdp i sds?

ODGOVORITE
Name

Sanja

24.02.2021 20:37

SANJU VULIĆ I RASPOPA JERINIĆA KOJI JE PLAĆAO GLASANJE ZA SVOG,, BOGA,, HITNO NA LIJEČENJE. JERINIĆU, OTAC VOJO ČARKIĆ ZA TEBE JE IZMISLIO SVIJET.

Name

Doboj

24.02.2021 20:29

Oliveru Nedic za predsjednika GO PDP -a i da zamjeni Slobodana Vasiljevica koga niko ne postuje. Doduse oboje su promjenili po cetiri stranke ali ko to gleda danas.

ODGOVORITE
Name

Jovana

24.02.2021 21:20

To je ono od dva zla biraj manje! Zalosno je jer se zna da ih SNSD finansira da glume neku opoziciju. Najboljr bi im bilo da se povuku da ne brukaju Draska.