Србија: Сутра наставак масовне вакцинације

Екипа Завода за биоциде дезинфиковала је данас хале три и 11 Београдског сајма, гдје је протеклих дана вакцинисано више од 50.000 људи, тако да се од сутра наставља наставак масовне вакцинације становништва, док ће од 8. фебруара почети ревакцинација.

Вијести 31.01.2021 | 15:59
Србија: Сутра наставак масовне вакцинације

Дезинфиковане хале обишли су предсједник Скупштине града Београда Никола Никодијевић, замјеник градоначелника Горан Весић и градски секретар за социјалну заштиту Наташа Станисављевић.

Весић је најавио почетак ревакцинације од 8. фебруара, те додао да ће екипе Завода за биоциде данас обавити дезинфекцију и свих домова здравља гдје се врши иминузација становништва.

"Хале три и 11 Београдског сајма остаће у овој функцији и наредних неколико месеци, јер је председник Србије Александар Вучић јуче објавио да је Србија обезбедила нових милион вакцина", рекао је Весић.

Он је указао да је Србија друга земља у Европи, односно прва на континенту по броју вакцинисаних у односу на број становника, саопштено је из Градске управе Београд.

Никодијевић је рекао да ће од сутра грађани поново моћи да дођу на сва мјеста предвиђена за вакцинацију, те навео да систем функционише на најбољи начин, а све се завршава у року од 15 минута.

"Посебно пријају похвале из читавог света. Наш задатак је да се припремимо и за период вакцинацје и ревакцинације када се очекује дупло већи број људи. Управо из тог разлога припремамо и нове пунктове", рекао је Никодијевић. 

(Срна)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

И, хоце ли одговор на питање?

31.01.2021 16:12

Јел обавезно за свију?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хм

31.01.2021 17:21

Па не мозе бити обавезно оно сто народ неце да прихвати. Има оваца али број им опада.

Name

Није

31.01.2021 17:40

Иди гледај клипове о циповању ретарду.

Name

Је ли ефикасно???

31.01.2021 17:21

То је питање. Склапања наврат нанос...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сале

31.01.2021 19:48

Бојим се да је ово неки тест, хоће да виде како на маси делује вакцина, гледају са стране и чекају ако буде све ок ајмо и ми. Такав случај је био 70 их година са вариолом вером када је и војска, тадашња ЈНА употребљена да се широке народне масе натерају на вакцинацији. Након вариоле и обавезне вакцинацији у тадашњој СФРЈ је дошло до наглог скока оболелих од шећерне болести и сл

ОДГОВОРИТЕ