Srbija: Sutra nastavak masovne vakcinacije

Ekipa Zavoda za biocide dezinfikovala je danas hale tri i 11 Beogradskog sajma, gdje je proteklih dana vakcinisano više od 50.000 ljudi, tako da se od sutra nastavlja nastavak masovne vakcinacije stanovništva, dok će od 8. februara početi revakcinacija.

Vijesti 31.01.2021 | 15:59
Srbija: Sutra nastavak masovne vakcinacije

Dezinfikovane hale obišli su predsjednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević, zamjenik gradonačelnika Goran Vesić i gradski sekretar za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević.

Vesić je najavio početak revakcinacije od 8. februara, te dodao da će ekipe Zavoda za biocide danas obaviti dezinfekciju i svih domova zdravlja gdje se vrši iminuzacija stanovništva.

"Hale tri i 11 Beogradskog sajma ostaće u ovoj funkciji i narednih nekoliko meseci, jer je predsednik Srbije Aleksandar Vučić juče objavio da je Srbija obezbedila novih milion vakcina", rekao je Vesić.

On je ukazao da je Srbija druga zemlja u Evropi, odnosno prva na kontinentu po broju vakcinisanih u odnosu na broj stanovnika, saopšteno je iz Gradske uprave Beograd.

Nikodijević je rekao da će od sutra građani ponovo moći da dođu na sva mjesta predviđena za vakcinaciju, te naveo da sistem funkcioniše na najbolji način, a sve se završava u roku od 15 minuta.

"Posebno prijaju pohvale iz čitavog sveta. Naš zadatak je da se pripremimo i za period vakcinacje i revakcinacije kada se očekuje duplo veći broj ljudi. Upravo iz tog razloga pripremamo i nove punktove", rekao je Nikodijević. 

(Srna)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

I, hoce li odgovor na pitanje?

31.01.2021 16:12

Jel obavezno za sviju?

ODGOVORITE
Name

Hm

31.01.2021 17:21

Pa ne moze biti obavezno ono sto narod nece da prihvati. Ima ovaca ali broj im opada.

Name

Nije

31.01.2021 17:40

Idi gledaj klipove o cipovanju retardu.

Name

Je li efikasno???

31.01.2021 17:21

To je pitanje. Sklapanja navrat nanos...

ODGOVORITE
Name

Sale

31.01.2021 19:48

Bojim se da je ovo neki test, hoće da vide kako na masi deluje vakcina, gledaju sa strane i čekaju ako bude sve ok ajmo i mi. Takav slučaj je bio 70 ih godina sa variolom verom kada je i vojska, tadašnja JNA upotrebljena da se široke narodne mase nateraju na vakcinaciji. Nakon variole i obavezne vakcinaciji u tadašnjoj SFRJ je došlo do naglog skoka obolelih od šećerne bolesti i sl

ODGOVORITE