Смјеном Тегелтије се ништа неће промијенити, иза њега остају његови људи

Уколико предсједник ВСТС-а Милан Тегелтија одлучи да поднесе оставку или буде смијењен у тој институцији се неће ништа промијенити јер иза њега остају људи које је он поставио, каже за БН телевизију први предсједник ВСТС-а и судија Суда БиХ Бранко Перић.

Босна и Херцеговина 06.12.2020 | 20:00
Смјеном Тегелтије се ништа неће промијенити, иза њега остају његови људи

Високи судски и тужилачки савјет БиХ умјесто да рјешава проблеме у правосуђу производи афере, каже судија Бранко Перић и додаје, систем се урушава, потребне су радикалне мјере али њих нема ко да проведе.

“Није Милан тегелтија проблем правосудног система БиХ, проблем је институција ВСТС-а која није била способна да рјешева проблеме”, тврди Перић.

Чак и ако се промијени комплетан састав Високог судског и тужилачког савјета БиХ то неће ријешти проблеме нефункционалног и корумпираног правосуђа, сматра Перић.

“Ми сада можемно имати одличне људе у ВСТС-у али имамо предсједнике судова и главне тужиоце које је именовао ранији сазив. Они ће вршити свој мандат, а нема никаквих резултата”, тврди Перић.

Све институције у БиХ, па и правосудне, прешле су у руке политичких партија и појединаца, упозорава Перић и додаје да су чак и међународне институције подлегле том, како каже, тренду и пристају да о проблемима у БиХ разговарају и реговарају са појединцима ,поличким лидерима, а не са институцијама.

БН ТВ

Коментари / 20

Оставите коментар
Name

Твртко-1

06.12.2020 19:29

Тако је паметни цовјеце и увазени господине Перицу ти дрво кад посијецес остаје коријење све док га не исцупас из земље ,тако ово дјубре све док не оде у затвор и открије ланац лопова иза себе од тога нема ниста..Перицу ти си бар паметан цовјек у том судству преузимај са својим људима несто или одосмо у пропаст до краја ,ово је хаос ста се ради за зива хадзије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мареј

06.12.2020 19:52

Сјецате ли ста је рекао господин Мектиц на поцетку мадата министра, тегелтија је у изјави рекао да треба у ВСТС-у провјетрити, на то је Мектиц рекао "Милане, нема провјетравања, отварај прозоре и врата, избаци сав намјестај, крецење свих зидова и нови намјестај", то је исто сто и овај цасни судија казе. Колико нам треба да схватимо???

Name

Ре Твртко 1

06.12.2020 19:57

Тако је паметни цовјеце па и овај је исти као и он, нула од правника и човјека шта предлазе да се побије једно десетак судија и толико тузилаца, нека донесу законе који су примјењиви и ове лопове и фосиле у пензију

Name

Боље смијенити

07.12.2020 09:18

Десетак њих( колико год треба), него да они "поубијају" унисте цитаво једно друство погубним несавјесним, неодговорним радом.

Name

Лустрација шефова

06.12.2020 19:37

Само измијенити Закон о ВСТВ и све цланове вијеца разријесити без права поновног кандидовања и изабрати по другацијем поступку нове цланове. Истим законом прекинути мандат свим главним тузиоцима и предсједницима судова и изабрати нове руководиоце. Ове је корумпирано вијце бирало по свом лику и везама. Они су криви за криминализацију и пропаст правосуђа. Посебно главни тузиоци који су послусници политике и бизнис структура.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Све

07.12.2020 09:10

Сви су постављени да буде управо овакво.

Name

Пикацу

06.12.2020 19:40

Смјенити њега и оне који су гласали да се не смјени. Хитно!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

06.12.2020 19:46

Цитао сам пуно тога о овом Перицу и гледао многе интерву,,овај цовјек је стварно постен и цастан судија само сто оваки од кримоса и несколовњака не могу да додју до изразаја..код нас је знање и правда ако знас украст,убити,и преварити ,добар.Постени су лопови,

Name

РЕ

06.12.2020 21:32

Зашто направише економску катастрофу од РС, да је горе стање за народ и борце од рата у РС, да богда им све паре и некретнине стечене криминалом и нерадом вода однијела.

Name

СБ

06.12.2020 19:43

Хајде да се сви самоубијемо, па ти поредај како мислиш да треба

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре СБ

06.12.2020 19:52

Нецемо да се “самоубијемо” вец вас трулез да одстранимо. Никада вам није ни било мјесто у овој професији. Све сте затровали заједно са васим политицко криминалним менторима.

Name

Ре

06.12.2020 22:56

Па ваљда је и Перић дио те трулежи, па био је предсједник ВСТС-а. Он би да мијења, као да је у његово вријеме све било савршено (вријеме када је Меџида Кресо кројила судбине).

Name

Ре ре

07.12.2020 06:48

Ту си у праву. Он је Тегелтију и довео по налогу сефа. Сам је то и признао осим да му је сеф налозио, па му пола прастам.

Name

РАСПУЦХИН

07.12.2020 07:15

Тачно "Ре" , пишем годинама сличне коментаре као што је Ваш. Не разумијем који су то поштени када пристају радити са непоштенима и повремено се јавити у медијима како би опрали савјест? Ако су поштени нека се жртвују за овај народ и изађу из тог "кола" па макар морали негдје радити и за надницу. Тек тада би им вјеровао а овако ... ?

Name

јоја

06.12.2020 20:22

Дрзавна безбједност и парламент треба да прате све Судије и Тузиоце као и њихов Рад и недозволит да се слуцајеви попут ових Копитара десава они никако несмију бит недодирљиви јер су они ти који треба да раде за Народ ,Дрзаву и да спроводе законе постено и савјесно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кики

06.12.2020 20:52

Постоји једноставно рјешење, тужиоци са најбољим резултатима у Тужилаштво БиХ, ОЈТ БЛ, Кантонално СА итд, а ове што ништа не раде или су се политички јавно опредијелили послати Шипово, Мркоњић, Рибник, Хан Пјесак, Соколац итд...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горан

06.12.2020 23:31

Па у дрзавној безбједности су људи, који су и гори од ових споменутих. Криминалци су у сваком сегменту насег друства. Све треба детаљно "оцистити и стерилизовати" од врха, па до дна. Мафијаска хоботница је толико захватила, својим крацима, да це мо морати годинама да их тразимо, и одстрањујемо.

Name

Истина

07.12.2020 01:14

Тачно тако, смјена тог хоштаплера и криминалца ништа не значи ако се комплетна постава несклони са терена. И уз све то процесуира судски, затвор за криминалне радње и одузимање моћи бандитским странкама да постављају полтроне и послушнике у ВСТВ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

стрпљење

07.12.2020 06:41

Истина је да су се проблеми посли ријесавати од 10 према 0 ,али лицно вјерујем ако Тегелтија да оставку или буде смијењен да це се много тога промјенити ,јер це многи ти његови постављени људи це увидјети да нема висе сале или це дати оставке или це се поправити - инаце це добити сви САХ МАТ -Свака цаст свим постеним судијама и тузитељима .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Проблем ове дрзаве

07.12.2020 09:08

Је у изборном закону и правосудју.

ОДГОВОРИТЕ