Кићо Слабинац није певао само црној жени већ и овој плавуши!

Легендарни певач Крунослав Кићо Слабинац преминуо је рано јутрос у загребачкој болници у 77. години.

Забава 13.11.2020 | 12:17
Кићо Слабинац није певао само црној жени већ и овој плавуши!

Иза себе је оставио бројне хитове, а један од њих посвећен је плавуши која је оставила траг на његовом срцу. 

 

Наиме, чувена песма "Плавуша" написана је за банковну службеницу, за коју је Кићо тек касније сазнао да је у браку и да има дете. 

“Када сам пре 63 године схватио да око нас ходају нека згодна створења, која се зову женске, и нису биле као цуре у основној школи, ми смо их почели гледати. Тако се појавила једна лепа плавуша у коју сам се ја загледао, била је службеница банке у Осијеку. Ми смо тада у пубертету преферирали старије женске од себе. Ја сам се заљубио у њу, али после сам сазнао да је удата, да има мужа, дете и онда сам се страшно разочарао и поштено отпатио. Она уопште није знала да је та песма посвећена њој. Песма је после постала интернационални хит", присећао се Кићо својевремено. 

"То је песма за сва времена, драго ми је да је младеж преферира. Грађена је на темељима популарне светске музике. Плавуша није знала да је песма посвећена њој, али црнка јесте. У Њујорку сам упознао прекрасну жену, пореклом с наших простора. Седјела је у Цадиллацу, са шалом око врата. Била је то љубав на први поглед. Имао сам велике планове с њом. На концертима бих је посео у први ред, стао испред ње и певао само њој. Толико сам био опчињен. Веровао сам да ће трајати вечно. Показало се да није мислила доћи овамо, а нисам ни ја могао остати тамо. Нашла је другог и оставила ме. Веза је с моје стране била поштена и искрена. Чуо сам да ме још није преболела (смијех)", причао је Слабинац тада. 

 

Он је у једном интервјуу признао да није имао среће са женама, па је тако био одлучио да се више неће женити.

 

“Са женама у животу нисам имао среће. Ето, и сад сам имао једну двадесетгодишњу везу која, како сада ствари стоје, тешко да ће резултирати нечим озбиљним. Мислим да пјевачи и глумци не треба да се жене већ да буду у целибату као и свештеници. То би требало законски увести. Да само живимо и радимо свој посао, а други нек’ се жене”.

Извор: Курир.рс Фото: принтсцреен

Коментари / 0

Оставите коментар