Амфилохије нам показао пут, био народна снага и инспирација

– Одбранио светиње, донио слободу Црној Гори и отишао. Показао нам пут, био народна снага и инспирација, поручио је посланик ПДП-а у НС РС Драшко Станивуковић поводом упокојења Његовог високопреосвештенства митрополита црногорско – приморског Амфилохија.

Република Српска 30.10.2020 | 19:47
Амфилохије нам показао пут, био народна снага и инспирација

Посланик ПДП-а у Народној скупштини РС Драшко Станивуковић упутио је ријечи саучешћа митрополији црногорско – приморској, Српској православној цркви и вјерницима поводом упокојења Његовог високопреосвештенства митрополита црногорско – приморског Амфилохија.

– Одбранио светиње, донио слободу Црној Гори и отишао. Показао нам пут, био народна снага и инспирација. Тако сам тужан због вијести коју смо сви примили и тужан сам што нисам имао прилику упознати Његово преосвештенство митрополита Амфилохија и поразговарати са њим, али ријечи које ми је упутио остају заувијек урезане у мени, написао је Станивуковић на друштвеним мрежама.

Станивуковић је додао да дубоко вјерује да је Српска православна црква добила светитеља.

Подсјећамо, након што је пружио подршку литијама у Црној Гори, које су се мјесецима одвијале у организацији Српске православне цркве због Закона о слободи вјероисповијести којег је донио режим Миле Ђукановића, Станивуковић је протјеран из Црне Горе те му је одређена мјера забране уласка од годину дана у Црну Гору.

– Црногорска власт су позивали у посјете и проглашавали почасним грађанима функцинере са тзв.Косова који су брука и честитог албанског народа, а протјерали су вашег младог посланика Драшка Станивуковића којег ћу ја лично одликовати, рекао је Амфилохије почетком октобра за БН телевизију.

(БН /Бањалука24.цом)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Ја

30.10.2020 19:05

Велики човјек. Свакако. Покој му души

ОДГОВОРИТЕ
Name

Умјерени Вијерник

30.10.2020 19:10

Док сам зив никад нецу заборавити његове ријеци : "они не знају ста це са парама а ја не знам ста цу са књигама". Ако хоцемо да будемо нормална нација ово мора у сколске удзбенике, одмах. Нека му је вјецна слава.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоран

30.10.2020 19:53

Покој му дуси!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тртмрт

30.10.2020 20:28

Покојни Патријарх Павле је био прави свестеник цовјек и нас преузвисени . Он је био светац.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бб

30.10.2020 21:18

Браво