Amfilohije nam pokazao put, bio narodna snaga i inspiracija

– Odbranio svetinje, donio slobodu Crnoj Gori i otišao. Pokazao nam put, bio narodna snaga i inspiracija, poručio je poslanik PDP-a u NS RS Draško Stanivuković povodom upokojenja Njegovog visokopreosveštenstva mitropolita crnogorsko – primorskog Amfilohija.

Republika Srpska 30.10.2020 | 19:47
Amfilohije nam pokazao put, bio narodna snaga i inspiracija

Poslanik PDP-a u Narodnoj skupštini RS Draško Stanivuković uputio je riječi saučešća mitropoliji crnogorsko – primorskoj, Srpskoj pravoslavnoj crkvi i vjernicima povodom upokojenja Njegovog visokopreosveštenstva mitropolita crnogorsko – primorskog Amfilohija.

– Odbranio svetinje, donio slobodu Crnoj Gori i otišao. Pokazao nam put, bio narodna snaga i inspiracija. Tako sam tužan zbog vijesti koju smo svi primili i tužan sam što nisam imao priliku upoznati Njegovo preosveštenstvo mitropolita Amfilohija i porazgovarati sa njim, ali riječi koje mi je uputio ostaju zauvijek urezane u meni, napisao je Stanivuković na društvenim mrežama.

Stanivuković je dodao da duboko vjeruje da je Srpska pravoslavna crkva dobila svetitelja.

Podsjećamo, nakon što je pružio podršku litijama u Crnoj Gori, koje su se mjesecima odvijale u organizaciji Srpske pravoslavne crkve zbog Zakona o slobodi vjeroispovijesti kojeg je donio režim Mile Đukanovića, Stanivuković je protjeran iz Crne Gore te mu je određena mjera zabrane ulaska od godinu dana u Crnu Goru.

– Crnogorska vlast su pozivali u posjete i proglašavali počasnim građanima funkcinere sa tzv.Kosova koji su bruka i čestitog albanskog naroda, a protjerali su vašeg mladog poslanika Draška Stanivukovića kojeg ću ja lično odlikovati, rekao je Amfilohije početkom oktobra za BN televiziju.

(BN /Banjaluka24.com)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Ja

30.10.2020 19:05

Veliki čovjek. Svakako. Pokoj mu duši

ODGOVORITE
Name

Umjereni Vijernik

30.10.2020 19:10

Dok sam ziv nikad necu zaboraviti njegove rijeci : "oni ne znaju sta ce sa parama a ja ne znam sta cu sa knjigama". Ako hocemo da budemo normalna nacija ovo mora u skolske udzbenike, odmah. Neka mu je vjecna slava.

ODGOVORITE
Name

Zoran

30.10.2020 19:53

Pokoj mu dusi!

ODGOVORITE
Name

Trtmrt

30.10.2020 20:28

Pokojni Patrijarh Pavle je bio pravi svestenik covjek i nas preuzviseni . On je bio svetac.

ODGOVORITE
Name

Bb

30.10.2020 21:18

Bravo