Близу новог рекорда: Борјан сустиже великог Пижона

Капитен Црвене звезде Милан Борјан у дуелу са Тираном одиграо је 42. утакмицу у званичним УЕФА такмичењима и тако дошао на друго место вечне листе играча који су наступали у црвено-белом дресу у Европи.

Фудбал 27.08.2020 | 16:56
Близу новог рекорда: Борјан сустиже великог Пижона

Звездина хоботница. Неко ко је својим играма, одбранама, енергијом, као и односом према клубу заслужио да се нађе на врху најбољих сигурно је – Милан Борјан. Од доласка у Звезду 24. јула 2017. године садашњи Звездин капитен упамћен је по многобројним сјајним интервенцијама. У 142 утакмице, колико је укупно одиграо у црвено-белом дресу, на којима је остварио сјајан учинак јер је на чак 70 мечева сачувао мрежу.

„Брани Борјан!“, „Сјајна парада Звездиног голмана!“, „Феноменална одбрана Милана Борјана!“ – само су неке од реченица коју изговарају спортски коментатори када преносе утакмице Црвене звезде. У својој историји наш клуб је имао бројне врхунске голмане као што су Оља Петровић, Ратомир Дујковић, Живан Љуковчан, Владимир Беара, Стеван Дика Стојановић, али после утакмице са Тираном Звездин голман се истиче по још једном параметру – играч са највише европских утакмица у дресу Црвене звезде, после Владимира Петровића Пижона.

Први меч у Европи на ком је стао на гол био је 27. јула против Спарте из Прага у квалификацијама за Лигу Европе, који је наш тим победио са 2:0 и тиме наговестио успех црвено-белих. Уследиле су утакмице у Суперлиги, као и реванш са Спартом и мечеви са Краснодаром. Последњи меч квалификација играо се на Маракани против Краснодара. Наш тим је водио резултатом 2:1, а минути су делили Звезду од историјског уласка у Лигу Европе. Колосалну шансу имала је руска екипа, када је играч Краснодара био сам испред Борјана, али је Звездина хоботница сјајном одбраном, на неки начин, повела тим у групну фазу Лиге Европе. Све после тога је историја.

ТОП 3 ИГРАЧА СА НАЈВИШЕ ОДИГРАНИХ УТАКМИЦА У ЕВРОПИ:

1. Владимир Петровић Пижон - 50; 2. Милан Борјан - 42; 3. Душан Савић - 41.

(Курир спорт / Звезда.рс )

Коментари / 0

Оставите коментар