"Лето када сам научила да летим"

Снимање филма Радивоја Раше Андрића "Лето када сам научила да летим" почело је данас на базену СЦ "Милан Гале Мушкатировић" у Београду.

Забава 13.08.2020 | 17:06
"Лето када сам научила да летим"

Ова породична комедија, која прати морске авантуре дванаестогодишње дјевојчице, снима се према истоименом роману познате списатељице за дјецу и младе Јасминке Петровић.

Како стоји у опису филма, емотивна прича прати дјвојчицу Софију током њеног љетовања са баком на Хвару, а наизглед досадно љетовање употпуниће нова пријатељства, први пољубац, помирење са отуђеном породицом, те ће распуст претворити у непроцјењиво и незаборавно искуство.

У главној улози појављује се Клара Хрвановић, а уз њу су позната глумачка имена - Олга Одановић и Жарко Лаушевић.

“Моја досадашња остварења бавила су се младим људима који одбијају да одрасту, међутим у центру пажње ове приче је дјевојчица која жели што прије да закорачи у свијет одраслих. Потпуно нови угао, као и чињеница да је ово прије свега дјечији филм за мене представља изазов коме се изузетно радујем”, изјавио је Андрић, редитељ који је стекао култни статус филмовима “"Кад порастем бићу кенгур”", "“Муње"”, као и “"Три палме за две битанге и рибицу"”.

Након београдског снимања, екипа се сели на Хвар, гдје ће током септембра снимати на локацијама у Старом Граду, Јелси и другим мјестима на острву.

Премијера филма се очекује у септембру 2021. године.

Филм “"Лето када сам научила да летим"” реализује се у ко-продукцији Србије, Хрватске, Бугарске и Словачке, а уз подршку фондова Креативна Европа и Еуримаж.

(Тањуг)

Коментари / 0

Оставите коментар