"Leto kada sam naučila da letim"

Snimanje filma Radivoja Raše Andrića "Leto kada sam naučila da letim" počelo je danas na bazenu SC "Milan Gale Muškatirović" u Beogradu.

Zabava 13.08.2020 | 17:06
"Leto kada sam naučila da letim"

Ova porodična komedija, koja prati morske avanture dvanaestogodišnje djevojčice, snima se prema istoimenom romanu poznate spisateljice za djecu i mlade Јasminke Petrović.

Kako stoji u opisu filma, emotivna priča prati djvojčicu Sofiju tokom njenog ljetovanja sa bakom na Hvaru, a naizgled dosadno ljetovanje upotpuniće nova prijateljstva, prvi poljubac, pomirenje sa otuđenom porodicom, te će raspust pretvoriti u neprocjenjivo i nezaboravno iskustvo.

U glavnoj ulozi pojavljuje se Klara Hrvanović, a uz nju su poznata glumačka imena - Olga Odanović i Žarko Laušević.

“Moja dosadašnja ostvarenja bavila su se mladim ljudima koji odbijaju da odrastu, međutim u centru pažnje ove priče je djevojčica koja želi što prije da zakorači u svijet odraslih. Potpuno novi ugao, kao i činjenica da je ovo prije svega dječiji film za mene predstavlja izazov kome se izuzetno radujem”, izjavio je Andrić, reditelj koji je stekao kultni status filmovima “"Kad porastem biću kengur”", "“Munje"”, kao i “"Tri palme za dve bitange i ribicu"”.

Nakon beogradskog snimanja, ekipa se seli na Hvar, gdje će tokom septembra snimati na lokacijama u Starom Gradu, Јelsi i drugim mjestima na ostrvu.

Premijera filma se očekuje u septembru 2021. godine.

Film “"Leto kada sam naučila da letim"” realizuje se u ko-produkciji Srbije, Hrvatske, Bugarske i Slovačke, a uz podršku fondova Kreativna Evropa i Eurimaž.

(Tanjug)

Komentari / 0

Ostavite komentar