Видовдан увек певам са сузама у очима!

Певачица Гордана Лазаревић проговорила је о чувеној песми "Видовдан", те открила како је увек изводи са сузама у очима и сматра другом химном нашег народа.

Забава 28.06.2020 | 13:57
Видовдан увек певам са сузама у очима!

"Песму је написао Милутин Поповић Захар поводом 600 година од Косовске битке, која је 1989. године обележена на Газиместану. Одмах сам била фасцинирана том песмом и увек је певам са сузама у очима, као првог, другог, трећег, трихиљадитог, тримилионитог пута... 

Певају је певачи свих жанрова, од забавњака, преко поп музичара, до класичних. Радо је изводе и руски певачи и хорови, као и Грци и Румуни. Чује се и у Перуу и на Куби. Изашла је из 'власништва' композитора и мене као извођача. Готово да нема већег скупа на коме се хорски не пева. Може се слободно рећи да је 'Видовдан' друга химна српског народа, ма где се он налазио", испричала је она. 

У песми, пева о томе како нико не може да нам отме из душе Косово.

"Не може и никада неће. Косово и Метохија је за Србе много више од симбола и од наше историје. 'Куд год да кренем, теби се враћам поново, ко да ми отме из моје душе Косово", испричала је певачица у једном интервјуу.

Извор: Курир.рс Фото:принтсреен

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Оракле

28.06.2020 13:15

Зато Србима и одузимају Косово: да им узму светиње и понизе их до краја. Свако паметан види како се историјске факте газе исто као и сваки обзир и постење. Даце Бог да такве овај Цоронавирус обеспари и ојади!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Црни Груја

28.06.2020 13:33

До године у Призрену.

ОДГОВОРИТЕ
Name

...

28.06.2020 14:05

Гоцо, пјев'о би га и Бајазит за лову коју си зарадила на тој пјесми.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре ...

28.06.2020 14:54

Има ли да ти прво помислиш на нешто друго а не само на лову.