Vidovdan uvek pevam sa suzama u očima!

Pevačica Gordana Lazarević progovorila je o čuvenoj pesmi "Vidovdan", te otkrila kako je uvek izvodi sa suzama u očima i smatra drugom himnom našeg naroda.

Zabava 28.06.2020 | 13:57
Vidovdan uvek pevam sa suzama u očima!

"Pesmu je napisao Milutin Popović Zahar povodom 600 godina od Kosovske bitke, koja je 1989. godine obeležena na Gazimestanu. Odmah sam bila fascinirana tom pesmom i uvek je pevam sa suzama u očima, kao prvog, drugog, trećeg, trihiljaditog, trimilionitog puta... 

Pevaju je pevači svih žanrova, od zabavnjaka, preko pop muzičara, do klasičnih. Rado je izvode i ruski pevači i horovi, kao i Grci i Rumuni. Čuje se i u Peruu i na Kubi. Izašla je iz 'vlasništva' kompozitora i mene kao izvođača. Gotovo da nema većeg skupa na kome se horski ne peva. Može se slobodno reći da je 'Vidovdan' druga himna srpskog naroda, ma gde se on nalazio", ispričala je ona. 

U pesmi, peva o tome kako niko ne može da nam otme iz duše Kosovo.

"Ne može i nikada neće. Kosovo i Metohija je za Srbe mnogo više od simbola i od naše istorije. 'Kud god da krenem, tebi se vraćam ponovo, ko da mi otme iz moje duše Kosovo", ispričala je pevačica u jednom intervjuu.

Izvor: Kurir.rs Foto:printsreen

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Orakle

28.06.2020 13:15

Zato Srbima i oduzimaju Kosovo: da im uzmu svetinje i ponize ih do kraja. Svako pametan vidi kako se istorijske fakte gaze isto kao i svaki obzir i postenje. Dace Bog da takve ovaj Coronavirus obespari i ojadi!

ODGOVORITE
Name

Crni Gruja

28.06.2020 13:33

Do godine u Prizrenu.

ODGOVORITE
Name

...

28.06.2020 14:05

Гоцо, пјев'о би га и Бајазит за лову коју си зарадила на тој пјесми.

ODGOVORITE
Name

Re ...

28.06.2020 14:54

Ima li da ti prvo pomisliš na nešto drugo a ne samo na lovu.