Сахрањен Добривоје Топаловић у Прељини, колеге и пријатељи се опростили од певача!

Певач Добривоје Топаловић је сахрањен данас у родној Прељини код Чачка. Породица му је испунила последњу жељу, а многобројна родбина, пријатељи и колеге дошли су да се опросте од њега.

Забава 18.06.2020 | 17:34
Сахрањен Добривоје Топаловић у Прељини, колеге и пријатељи се опростили од певача!

Пре неколико година седећи са својим Прељанцима у сеоској кафани, још док је био у зениту славе, Добривоје Топаловић је изненада окупљенима за столом рекао: "Ево, сада бих пристао да никада и нигде не одем из моје Прељине", реченица је којом су се мештани његовог родног села опростили од, како су рекли "непопуларног певача, већ од обичног човека који је зрачио својом добротом и окупљао људе око себе".

Та пророчка реченица, се нажалост обистинила. Посмртни остаци Добривоја Топаловића (76) сахрањени су данас на сеоском гробљу у Прељини у присуству неколико стотина његових рођака, пријатеља, комшија и колега. Од њега су се опростили супруга Мирјана, ћерка Јелена и унук Радован.

"Доле никад није био свестан колико је вредео. Остаће упамћен по својим песмама али пре свега по својој доброти, као и по хумору. Сећаћемо се његових генијалних шала, увек су се колеге гурале ко ће на наступу бити поред кума, јер је са њим увек било смеха и сви су чекали коју ће нову шалу измислити, а највише се шалио на свој рачун", рекао нам је Мирослав Илић који је крстио Добривојеву ћерку Јелену и ако су се по сведочењу "славуја из Мрчајеваца" њих двојица кумовима звали пре тог крштења.

"Нико никада неће моћи да направи списак легенди народне музике, а да на њему не буде име Добривоја Топаловица", казао је Мирослав.

Сахрани је поред Мирослава Илића присуствовао Радиша Урошевић, Аца Илић,Миша Мијатовић, Весна Ђоковић, Раша Павловић и Вера Матовић.

"Изгубили смо драгог и великог човека, колегу. Памтим када су га позивали на тезге у иностранство, а он их је одбијао говорећи "много је то пара, не могу вам ја певати до 5 ујутру, зовите Веру". То говори колико је он био скроман и колико му материјално ништа није значио", рекла је Вера Матовић.

И поред очекивања већег броја колега са естраде, на погребу се не рачунајући локалне музичаре, појавило свега њих неколико. На адресу породице Топаловић стигао је велики број телеграма од Добривојевих колега, Ане Бекуте, Снежане Ђуришић, Лепе Лукић, Зорана Калезића..

Подсетимо, Добривоје је преминуо у 75. години у Чачку, након тешке и дуге борбе са карциномом.

Извор: Курир.рс Фото: РИНА

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Мм

18.06.2020 17:49

Лака ти црна земља Добеивоје.Поцивај у миру.

ОДГОВОРИТЕ