У Костајници још пет новозаражених вирусом корона

- Костајница јутрос броји још пет новозаражених вирусом корона, а због погоршане епидемиолошке ситуације привремено се затвора Клуб за дјецу "Кестенко", рекао је Срни портпарол општине Александар Пашић.

Република Српска 13.06.2020 | 11:07
У Костајници још пет новозаражених вирусом корона

Пашић је истакао да је присутно неколико извора заразе и да се тестирање наставља.

Пашић је појаснуо да је одлука о привременом затварању Клуба за дјецу док се не изврши тестирање свих радника ове установе донесена данас на сједници Штаба за ванредне ситуације.

У Дому здравља Костајница у четвртак је тестирано 14 узорака, од којих је пет позитивно, док је јуче тестирано још девет лица, чији ће налази бити познати сутра.

Пашић је напоменуо да је од почетка епидемије тестирано 107 лица, а вирусом корона заражено је укупно 14, од којих је активно 13.

Према његовим ријечима, сви су хоспитализовани, 12 их има блажу клиничку слику или нема сипмтоме, а једно лице има средње тешке симптоме, док се у кућној изолацији налази 27 лица.

"Лице које је у мају заражено у здравственој установи и које дуже вријеме није боравило у Костајници имало је два негативна теста на вирус корона", рекао је Пашић.

Штаб је донио одлуку и да се током викенда изврши дезинфекција објеката Основне школе "Петар Мећава" и Клуба за дјецу "Кестенко".

(Срна)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

БВС

13.06.2020 09:24

Е ЈАДНИ ВИ И ВАСА КОРОНА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цињеница

13.06.2020 14:14

А ста раде сад у сколи?

ОДГОВОРИТЕ