U Kostajnici još pet novozaraženih virusom korona

- Кostajnica jutros broji još pet novozaraženih virusom korona, a zbog pogoršane epidemiološke situacije privremeno se zatvora Кlub za djecu "Кestenko", rekao je Srni portparol opštine Aleksandar Pašić.

Republika Srpska 13.06.2020 | 11:07
U Kostajnici još pet novozaraženih virusom korona

Pašić je istakao da je prisutno nekoliko izvora zaraze i da se testiranje nastavlja.

Pašić je pojasnuo da je odluka o privremenom zatvaranju Кluba za djecu dok se ne izvrši testiranje svih radnika ove ustanove donesena danas na sjednici Štaba za vanredne situacije.

U Domu zdravlja Кostajnica u četvrtak je testirano 14 uzoraka, od kojih je pet pozitivno, dok je juče testirano još devet lica, čiji će nalazi biti poznati sutra.

Pašić je napomenuo da je od početka epidemije testirano 107 lica, a virusom korona zaraženo je ukupno 14, od kojih je aktivno 13.

Prema njegovim riječima, svi su hospitalizovani, 12 ih ima blažu kliničku sliku ili nema sipmtome, a jedno lice ima srednje teške simptome, dok se u kućnoj izolaciji nalazi 27 lica.

"Lice koje je u maju zaraženo u zdravstvenoj ustanovi i koje duže vrijeme nije boravilo u Кostajnici imalo je dva negativna testa na virus korona", rekao je Pašić.

Štab je donio odluku i da se tokom vikenda izvrši dezinfekcija objekata Osnovne škole "Petar Mećava" i Кluba za djecu "Кestenko".

(Srna)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

BVS

13.06.2020 09:24

E JADNI VI I VASA KORONA.

ODGOVORITE
Name

Cinjenica

13.06.2020 14:14

A sta rade sad u skoli?

ODGOVORITE