Званично: Одгођене Олимпијске игре у Токију!

Олмпијске игре у Токију су одгођене због пандемије корона вируса, данас је и званично објављено.

Спорт 24.03.2020 | 13:52
Званично: Одгођене Олимпијске игре у Токију!
Олимпијске игре, 32. по реду, требале су се одржати од 24. јула до 9. августа, но због корона вируса, с којим се бори читав свијет, су помјерене, а крајњи нови датум одржавања је љето 2021. године.

Премијер Јапана Схинзо Абе је данас разговарао с предсједником Међународног олимпијског комитета Тхомасом Бацхом и закључили су да је немогуће одржати Олимпијске игре у Токију ове године те су донијели одлуку да се Игре одгађају.
 
Ова одлука је сасвим очекивана с обзиром на то да се спортисти не могу спремати на уобичајен начин за такмичење, а такође нису позната ни имена многих учесника, јер су квалификациони турнири у разним спортовима отказани због коронавируса.

Такође, Олимпијски комитети Канаде и Аустралије су већ раније објавили како неће слати своје спортисте на игре уколико оне буду одржане овог љета.

Осим Олимпијских игара одгођене су и 16. Параолимпијске игре које су се требале одржати у Токију од 25. августа до 6. септембра.

Ово је први пут у историји да се Олимпијске игре отказују у периоду мира. До сада су отказиване три пута - 1916. због Првог свјетског рата те 1940. и 1944. због Другог свјетског рата.
 
(Клиx)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

цwеле93

26.03.2020 12:01

нема друге него виртуелне спортове на меридиану играти ово љето

ОДГОВОРИТЕ