Zvanično: Odgođene Olimpijske igre u Tokiju!

Olmpijske igre u Tokiju su odgođene zbog pandemije korona virusa, danas je i zvanično objavljeno.

Sport 24.03.2020 | 13:52
Zvanično: Odgođene Olimpijske igre u Tokiju!
Olimpijske igre, 32. po redu, trebale su se održati od 24. jula do 9. avgusta, no zbog korona virusa, s kojim se bori čitav svijet, su pomjerene, a krajnji novi datum održavanja je ljeto 2021. godine.

Premijer Japana Shinzo Abe je danas razgovarao s predsjednikom Međunarodnog olimpijskog komiteta Thomasom Bachom i zaključili su da je nemoguće održati Olimpijske igre u Tokiju ove godine te su donijeli odluku da se Igre odgađaju.
 
Ova odluka je sasvim očekivana s obzirom na to da se sportisti ne mogu spremati na uobičajen način za takmičenje, a takođe nisu poznata ni imena mnogih učesnika, jer su kvalifikacioni turniri u raznim sportovima otkazani zbog koronavirusa.

Takođe, Olimpijski komiteti Kanade i Australije su već ranije objavili kako neće slati svoje sportiste na igre ukoliko one budu održane ovog ljeta.

Osim Olimpijskih igara odgođene su i 16. Paraolimpijske igre koje su se trebale održati u Tokiju od 25. avgusta do 6. septembra.

Ovo je prvi put u istoriji da se Olimpijske igre otkazuju u periodu mira. Do sada su otkazivane tri puta - 1916. zbog Prvog svjetskog rata te 1940. i 1944. zbog Drugog svjetskog rata.
 
(Klix)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

cwele93

26.03.2020 13:01

nema druge nego virtuelne sportove na meridianu igrati ovo ljeto

ODGOVORITE