Стабилно стање изолована два пацијента у БН

У бијељинској Болници “Свети Врачеви” изолована су два пацијента и њихово стање је стабилно, саопштено је из здравствене установе.

Република Српска 17.03.2020 | 09:34
Стабилно стање изолована два пацијента у БН

– Пацијенткиња, чије резултате налаза очекујемо, осјећа се добро, а и пацијент који се након доласка из Аустрије јавио због благо повишене температуре, такође је превентивно стављен у изолацију – навела је вршилац дужности директора Болнице Милица Ловрић.

Она је нагласила да је клиничка слика оба пацијента добра.

Под кућним надзором у Бијељини налази се 365 особа, а највећи број њих допутовао је из европских земаља.
Из Болнице је најављено постављање тријажних пунктова гдје ће пацијентима бити мјерена температура, а моћи ће и да испуне анкетни упитник о претходном кретању.

Сви потенцијални преносиоци вируса корона биће упућивати у кућну изолацију и третирани као и остали грађани који се налазе под кућним надзором.

– Редовне контроле пацијената, уколико не долази до погоршања њиховог здравственог стања, одлажу се до даљег, а све информације о стању лежећих пацијената, с обзиром на то да је на снази одлука о забрани посјета, могу се добити на број телефона 055-415-555 у периоду од 13.30 до 14.30 часова – рекла је Ловрићева.

Она је упутила апел грађанима, посебно лицима старијим од 65 година, да буду самоодговорни, да појачају личну хигијену и да се придржавају препорука љекара и других надлежних установа и институција.

(Срна)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Раде

17.03.2020 09:29

У Бијељини се све затвара осим опстинских фирми:зелене пијаце,паркинг сервиса итд.Комунална полиција пролази кроз зелену пијацу препуну људи и ниста,вјероватно тако наредили предпистављени

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тито

17.03.2020 11:45

Није ни суд затворен за запослене брз странака. Судије на боловању, поједине.

Name

Данијела

17.03.2020 14:27

Мене само интересује колико дуго се цекају резултати тестирања, па да нам неко из болнице одговори. Наравно ако уопсте знају! Ево 3. или 4. дан цини ми се да цитам да је господја тестирана и да се цека на резултате. Јел их пјеске носите на анализу?

ОДГОВОРИТЕ