Stabilno stanje izolovana dva pacijenta u BN

U bijeljinskoj Bolnici “Sveti Vračevi” izolovana su dva pacijenta i njihovo stanje je stabilno, saopšteno je iz zdravstvene ustanove.

Republika Srpska 17.03.2020 | 09:34
Stabilno stanje izolovana dva pacijenta u BN

– Pacijentkinja, čije rezultate nalaza očekujemo, osjeća se dobro, a i pacijent koji se nakon dolaska iz Austrije javio zbog blago povišene temperature, takođe je preventivno stavljen u izolaciju – navela je vršilac dužnosti direktora Bolnice Milica Lovrić.

Ona je naglasila da je klinička slika oba pacijenta dobra.

Pod kućnim nadzorom u Bijeljini nalazi se 365 osoba, a najveći broj njih doputovao je iz evropskih zemalja.
Iz Bolnice je najavljeno postavljanje trijažnih punktova gdje će pacijentima biti mjerena temperatura, a moći će i da ispune anketni upitnik o prethodnom kretanju.

Svi potencijalni prenosioci virusa korona biće upućivati u kućnu izolaciju i tretirani kao i ostali građani koji se nalaze pod kućnim nadzorom.

– Redovne kontrole pacijenata, ukoliko ne dolazi do pogoršanja njihovog zdravstvenog stanja, odlažu se do daljeg, a sve informacije o stanju ležećih pacijenata, s obzirom na to da je na snazi odluka o zabrani posjeta, mogu se dobiti na broj telefona 055-415-555 u periodu od 13.30 do 14.30 časova – rekla je Lovrićeva.

Ona je uputila apel građanima, posebno licima starijim od 65 godina, da budu samoodgovorni, da pojačaju ličnu higijenu i da se pridržavaju preporuka ljekara i drugih nadležnih ustanova i institucija.

(Srna)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Rade

17.03.2020 09:29

U Bijeljini se sve zatvara osim opstinskih firmi:zelene pijace,parking servisa itd.Komunalna policija prolazi kroz zelenu pijacu prepunu ljudi i nista,vjerovatno tako naredili predpistavljeni

ODGOVORITE
Name

Tito

17.03.2020 11:45

Nije ni sud zatvoren za zaposlene brz stranaka. Sudije na bolovanju, pojedine.

Name

Danijela

17.03.2020 14:27

Mene samo interesuje koliko dugo se cekaju rezultati testiranja, pa da nam neko iz bolnice odgovori. Naravno ako uopste znaju! Evo 3. ili 4. dan cini mi se da citam da je gospodja testirana i da se ceka na rezultate. Jel ih pjeske nosite na analizu?

ODGOVORITE