Пала Влада Кантона Сарајево!

Осамнаест заступника Скупштине Кантона Сарајево данас је изгласало неповјерење Влади коју је предводио премијер Един Форто (Наша странка).

Босна и Херцеговина 29.01.2020 | 16:48
Пала Влада Кантона Сарајево!

За смјену је гласало 18 заступника нове скупштинске већине коју предводи СДА, уз СББ, ДФ и заступника БОСС-а. Против је гласало 15 заступника (два заступника била одсутна). Нова власт ће имати тијесну већину од 18 руку, док опозиција (Наша странка, Народ и правда, СДП, НБЛ и три самостална заступника) имају 17 руку.

Актуелни премијер и министри имају сада рок од седам дана да поднесу оставке.

Нови премијер Кантона Сарајево требао би бити Марио Ненадић, бивши министар правде у КС, као заједнички кандидат СДА, СББ-а и ДФ-а. Нова већина је обећала убрзо саопћити имена будућих министара, а очекује се да ће током фебруара бити именована нова Влада КС.

Мирза Челик (СДА), који је на једној од сједница коју је одржала нова већина предвођена СДА изабран у руководство Скупштине КС, требао би у наредном периоду бити изабран за предсједавајућег тог законодавног тијела.

Челик је поручио да ће нови састав Владе КС наставити реализацију пројеката за које сматрају да су добри, а који су раније започети.

Смјена је услиједила након што је ових 18 заступника поднијело захтјев за изгласавање неповјерења Влади КС након чега је услиједила криза у Кантону Сарајево, јер сједница није заказана у термину када су хтјели па због тога није усвојен ни буџет за 2020. годину, већ је након перипетија донесена одлука о привременом финансирању.

Очекује се да нова већина у Скупштини на првој редовној сједници након именовања министара на дневни ред стави изгласавање буџета за 2020. годину.

(Клиx)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Рале

29.01.2020 15:55

Вала и босњаци не мисле својом главом као и срби.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бајага

29.01.2020 16:50

Пада, пада, пада, шта то пада?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Радио гацко

29.01.2020 21:33

Браво

Name

Анас

29.01.2020 17:48

...свако има своје папке...

ОДГОВОРИТЕ