Славни глумац Дени Ајело умро у 86. години живота!

Холивудски великан преминуо је након кратке болести.

Забава 13.12.2019 | 22:00
Славни глумац Дени Ајело умро у 86. години живота!
Легендарни глумац Дени Ајело, којег се сећамо по улогама у остварењима "Кум 2", "Било једном у Америци", "Харлемске ноћи", "Опчињена месецом", "Хадсон Хок", "Руби", "Леон: Професионалац", "Добитна комбинација", "Уради праву ствар", умро је у 86. години живота. Како је навео његов публициста Трејси Милер, холивудски великан преминуо је након кратке болести у уторак увече.

- Породица моли за приватност у ово време - стоји у саопштењу.

Дени Ајело се родио у Њујорку 20. јуна 1933. у породици са још петоро деце. Денијев отац је био радник, а његова мајка била је кројачица. Од детињства био је заинтересован за филмове и волео је често да одлази у биоскоп.

Денијева филмска каријера почела је доста касно. Први филм, у којем се појавио Ајело, изашао је 1972. године. Један од успеха у филмској каријери и највећи пробој за Ајела до тог тренутка, била је улога у чувеном филму "Било једном у Америци", где је играо улогу шефа полиције.



Након тога, Ајело је успео да ради са таквим познатим редитељима као што су Лик Бесон, Спајк Ли, Вуди Ален. Дени Ајело није само глумац, већ и музички извођач. Објавио је неколико плоча.

(Телеграф.рс)

Коментари / 0

Оставите коментар