Хиљаде фармера блокирало Париз тракторима

Француски фармери огорчени владином политком која, како кажу, пријети њиховом послу, данас су у Паризу конвојима трактора ометали путнички саобраћај.

Свијет 27.11.2019 | 20:55
Хиљаде фармера блокирало Париз тракторима
Скоро 1.000 трактора слило се у главни град Француске са сјевера и југа, повремено блокирајући путеве и улице, док су фармери трубили и махали заставама два главна синдиката фармера, који су организовали протест.

Фармери су посули сијено по Шанзелизеу и заузели улице које воде ка палати на тргу Конкорд, док их је полиција за суизбијање нереда позивала да се разиђу, преноси Ројтерс.

На једном од транспарената је писало: "Макрон, одговори нам!" Сачувај фармере".

Синдикати фармера захтјевају састанак са француским предсједником Емануелом Макроном како би изразили незадовољство због политике за коју наводе да наноси штету пољопривреди.

Макронова влада донела је Закон о храни са циљем да побољша статус пољопривредника, али то није успјело да отклони незадовољство фармера.

Они су незадовољни и уговорима са Канадом и Јужном Америком који ће, како тврде, резултирати увозом јефтинијих, али неквалитетнијих пољопривредних производа.

(Тањуг)

Коментари / 0

Оставите коментар