Потпуна лудница у Цвајти!

Два гола у надокнади, три ВАР-а, 100 минута фудбала и 7+! И победа Ерцгебирге Ауеа над Нирнбергом!

Фудбал 18.10.2019 | 21:28
Потпуна лудница у Цвајти!
Тешко да се може речима описати све оно што се издешавало вечерас у Ауеу за 100 минута фудбала.

Дерби десетог кола Цвајте припао је домаћину који је славио са 4:3 после луде надокнаде, а колико је домаћа публика имала прилике да ужива у утакмици сведочи и податак да је свих седам голова пало у других 45 минута после мршавих 0:0 на полувремену. Утакмица је добила на агресивности тачно на истеку једног часа игре када је гостујући штопер Соренсен оправдано искључен код вођства свог тима од 1:0, а то је био позив Ауеу да нападне и крене по победу.

Назаров са пенала и Хохштајдт успели су да преокрену резултат у 75. минуту, да би Јоханес Гајс у 78. поравнао на 2:2. Изгледало је да ће Ерцгебирге стићи до победе у 87. када је Михојевић погодио за 3:2, али је онда кренуло право лудило. Прво пенал за Нирнберг и погодак капитена Беренса за 3:3 у 92. минуту, затим на другој страни погодак главом Кругера у 94. за 4:3 и врхунац лудила, једанаестерац за госте у 98. минуту после прекршаја Кемпеа само минут након што је ушао на терен да чува резултат. У све три ситуације ВАР је дао коначну одлуку.

Уместо капитена Беренса, лопту је узео нападач гостију Фреј и наравно промашио, па је Ауе прославио велику победу после које се изједначио на деоби трећег места са Арминијом из Билефелда са по 18 бодова.

НЕМАЧКА 2 - 10. коло

Петак

Гројтер Фирт - Динамо Дрезден 2:0 (2:0)

Ауе - Нирнберг 4:3 (0:0)



Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар