СЛС: Нула на Бановом брду у дербију кола!

Фудбалери Чукаричког и Војводине ремизирали су без голова на отварању 12. кола Линглонг Суперлиге Србије.  Дерби 12. кола Суперлиге разочарао: Звезда остала прва! Дуел на Бановом брду протекао без голова и много узбуђења.  Зицер за Тедића, бомба Вошиног тинејџера и нула у дербију кола на Брду.  Само су голови неодстајали у судару Чукаричког и Војводине.

Фудбал 18.10.2019 | 21:04
СЛС: Нула на Бановом брду у дербију кола!
Домаћи су на Бановом брду покушавали кроз посед лопте да направе шансе, али су у том статистичком параметру на крају гости из Новог сада били бољи.

Чукарички је имао неколико солидних прилика, али ипак нису успели да постигну погодак који би им донео стопроцентан учинак на свом терену у шампионату Србије.

То се исто може рећи и за Војводину, којој је ово први реми на гостовањима у Суперлиги, након пет тријумфа заредом.

Најближе поготку "лале" су биле у 72. минуту када је млади Мирко Топић погодио стативу голмана Петровића.

Ова два клуба и на табели имају исто бодова – 26, с тим што Новосађани имају утакмицу више.

У наредном колу, Чукарички гостује Инђији, док ће Војводина дочекати ивањички Јавор.

Много више очекивало се овог петка у првој утакмици 12. кола Суперлиге Србије, у дерби сусрету Чукаричког и Војводине. 

Дуел на Бановом брду, ипак, завршен је без голова.

У пар наврата истакли су се голмани Ђорђе Петровић (Чукарички) и Емил Роцков (Војводина), али прилике које су виђене нису довољне да би ова утакмица заслужила прелазну оцену. 

Утисак је да су и једни и други задовољни бодом, иако су са три могли да се пробију на водећу позицију. Бар на пар сати, односно док се не заврши дуел Црвене звезде и Рада који је од 20 часова.

Чукарички у наредном колу игра против Инђије у гостима, док ће Војводина угостити Јавор. Пре тога, идуће среде, чекају их дуели осмине финала Купа Србије. "Брђани" ће се састати са Телеоптиком у гостима, а "лале" са београдским Синђелићем код куће.

Сувопаран почетак и динамичан наставак у дербију 12. кола Суперлиге у којем су Чукарички и Војводина малобројној публици на Бановом брду остали дужни, пошто се од два условно речено доминантна клуба у српском шампионату - ако изузмемо вечите наравно - очекивао и бар неки гол. А само тога није било. И није да шанси није било, али су мреже остале нетакнуте, па нит је Чука више максимална на домаћем терену, нит је Воша перфектна у гостима.

Кад подвучемо црту, Чукарички има нешто више разлога да жали, пошто је осим у једном кратком периоду првог дела игре и у самом финишу био тим који је диктирао ритам игре и имао више шанси за гол. Међутим, међу стативама гостију из Новог Сада разбранио се одлични Емил Роцков, који је два пута  заустављао ударце и Асмира Кајевића и Слободана Тедића.

Младис шпиц Брђана је све време водио велику битку са саиграчем из младе репрезентације Србије Ранком Веселиновићем, а у 64. минуту је промашио и шансу утакмице. Ибрајима Ндиаје је на ивици казненог простора украо лопту чини нам се Синши Саничанину, несебично је проследио до Тедића, а он је, уместо да искористи то што је Роцков већ изашао са гол линије и шутне из прве, беспотребно ломио чувара и дозволио Вошином голману да се наамести. И потом избије лоту у корнер. Морао је то да буде гол.

Што се тиче Воше, јесте она вечерас била опрезнија но иначе, па у већем делу меча и у инфериорном положају, али далеко од тога да је била безопасна. Напротив. Петар Бојић је додуше једини угрозио Ђорђа Петровића у првом полувремену, али су Лале додале гас кад се Чука испуцала.

У последњих пола сата скидао је Петровић ударце Саничанина и резервисте Миодрага Гемовића, док је 18-годишњи заднњи везни Воше Мирко Топић - вечерас први пут ове сезоне у првенству у стартних 11 - у 72. минуту пројектилом са 16 метара умало извалио стативу из земље.

На крају ипак 0:0, Чука није успела да веже и седму лигашку победу на домаћем терену, а и Воша је у тек шестом гостовању испустила прве бодове на страни. Остали су поравнати на табели, сада на коти 26, али наставе ли овако - остаће сигурно и на местима која догодине воде у Европу. Јесте фраза, али овог пута тачна: само су голови фалили.

ЧУКАРИЧКИ - ВОЈВОДИНА 0:0

Стадион: Чукаричког на Бановом брду
Гледалаца: 800.
Судија: Милош Милановић (Ћуприја)

Чукарички (4-1-4-1): Петровић - Ђурић (од 59. Стојковић), Шапић, Остојић (од 46. Пушкарић), Богосавац - Доцић - Ндиаје, Ковач (од 89. Алексић), Стојановић (од 54. Бирманчевић), Кајевић - Тедић;

Војводина (4-2-3-1): Роцков - Ђурић, Веселиновић, Саничанин,  Петковић - Дринчић, Топић - Езе, Бојић, Ђуричин (од 71. Гемовић) - Матић (од 81. Николић)

СУПЕРЛИГА, 12. КОЛО:

петак

Чукарички - Војводина 0:0

Црвена звезда - Рад 20.00, ТВ Аренаспорт 1

субота

Младост Лучани - Партизан 15.00, ТВ Аренаспорт 1
Јавор Ивањица - ТСЦ Бачка Топола 18.00
Пролетер - Радник Сурдулица 18.00
Раднички Ниш - Напредак 18.00
Спартак Суботица - Инђија 18.00
Вождовац - Мачва 18.00

ТАБЕЛА: Црвена звезда (-2) 27, Војводина 26, Чукарички (-1) 26, ТСЦ (-1) 24, Партизан (-2) 23, Раднички Ниш (-1) 19, Вождовац (-1) 17, Младост (-1) 12, Пролетер (-1) 12, Спартак (-1) 12, Напредак (-1) 11, Радник (-2) 11, Јавор (-1) 9, Инђија (-1) 7, Рад (-1) 7, Мачва (-1) 3.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар