Алексис: У Интеру сам се опет заљубио у фудбал!

"Ако се не варам, Интер није ништа освојио седам или осам година. Било је то опет проналажење моје љубави према фудбалу, заједно са жељом да нешто освојим са оваквим клубом", рекао је Чилеанац.

Фудбал 03.10.2019 | 16:52
Алексис: У Интеру сам се опет заљубио у фудбал!
Чилеанског фудбалера Алексиса Санчеза прелазак у Интер је натерао да се поново игра фудбал са великом страшћу.

Санчез је протеклог лета завршио мизерних 18 месеци у Манчестер јунајтеду и дошао на позајмицу у милански клуб, а протеклог викенда је и постигао први гол за Интер.

У разговору за сајт Европске фудбалске федерације (УЕФА) уочи дуела са Барселоном у среду увече у Лиги шампиона Санчез је истакао да су Каталонци посебно снажни пред својом публиком.

"Код куће су веома јаки, на Ноу Кампу имају додатну сигурност у своју игру. Уколико створимо једну или две шансе не смиемо да их пропустимо. Играо сам тамо са Јунајтедом и пропустили смо три или четири чисте прилике. Ако желите да победите Барселону, морате да искористите све".

Санчез је нагласио да је дошао у Интер јер је од раније познавао тренера Антонија Контеа и неке од играча, али и због чињенице да му се чини да клуб припрема велике ствари у будућности.

"Долазак у Интер за мене је помало био као поновно заљубљивање у фудбал. Ако се не варам, Интер није ништа освојио седам или осам година. Било је то опет проналажење моје љубави према фудбалу, заједно са жељом да нешто освојим са оваквим клубом. Сваки играч жели да освоји Лигу шампиона. У њој играте да бисте је освојили, а не само да бисте се такмичили. То је леп осјећај за било којег играча, а Интер мора поновно бити узбуђен што игра у најјачем такмичењу", закључио је 30-годишњи чилеански репрезентативац.

Санчез је током каријере играо за Кобрелоу Удинезе, Коло-Коло, Ривер Плејт, Барселону, Арсенал и Манчестер јунајтед.

За репрезентацију Чилеа, с којом је два пута освајао Копа Америку, одиграо је 131 утакмицу и постигао 43 гола.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар