Хоће ли Солскјер дочекати Хумску?!

Ни Алекс Фергусон није освојио лигу првих шест година! Димитар Бербатов брани актуелног тренера Манчестер јунајтеда. . .

Фудбал 29.09.2019 | 14:20
Хоће ли Солскјер дочекати Хумску?!
Како је кренула сезона велико је питање хоће ли Оле Гунар Солскјер видети Београд 24. октобра. Тог дана гостоваће Манчестер јунајтед у Хумској у оквиру трећег кола Лиге Европе, међутим, с обзиром на учинак Црвених ђавола и неубедљиве игре не само у последње време већ с краја минулог и почетка овог првенства Норвежанин можда „попије“ отказ.

Од шест премијерлигашких утакмица добио је само две (уз исто толико пораза и ремија), у Лиги Европе стартовао је са три бода, међутим игром није одушевио против Астане (1:0), у наредну рунду Лига купа ушуњао се на мала врата (једва, пеналима, избацио нижеразредни Рочдејл). С тим да чак и да се извршни директор Ед Вудворд одлучи да смени Солскјера остаје дилема кога би довео, јер је листа слободних и за потребе великана са Олд Трафорда, погодних тренера кратка.

„Тешка је ситуација. Притисак на Солскјера постоји. Док побеђујете нико ништа не тражи, али чим почнете губите утакмице народ хоће да вам види леђа. Што се мене тиче, клуб би требало да Олеу пружи време, јер није баш могуће сменити тренера сваки пут кад су лоши резултати. У том случају ће доћи наредни и опет ће бити исто, чиме се ствара зачарани круг из ког је немогуће изаћи“,  брани актуелног тренера Димитар Бербатов.

Бугарин је пре десетак дана завршио каријеру и сад на миру, као фришки пензионер, може да сагледа ситуацију у клубу у коме је освојио шест трофеја и постигао 56 голова.

„Дакле, поента је дати Оле Гунару Солскјеру времена. У последње време игре и резултати нису на нивоу Манчестер јунајтеда, али сам сигуран да он даје све од себе, да се труди. Искрено верујем да може да окрене сезону у своју корист. Драг ми је као особа и као играч, желим му да успе и као тренер. Добио је посао у клубу у коме је већ легенда, Манчестер му је дао шансу, окружен је сјајним људима у стручном штабу и сад је све само питање времена. Немојте заборавити ни да сер Алекс Фергусон није освојио првенству у првих шест сезона, што само показује да је реч о дуготрајном процесу, не тако лаком као што људи мисле да јесте. Тренерски посао се не састоји само од тога да изађете на терен, шутнете коју лопту, мало вежбате... Има толико споредних ствари о којима шеф струке мора да води рачуна“.

Манчестер је после поменутог Фергусона патио на клупи. Смењивали су се Дејвид Мојес, Луј ван Гал, Жозе Мурињо, у трофејну салу стигли су пехари Лиге Европе, ФА купа, Лига купа, Комјунити шилда, али је утисак са стране да клуб на свим нивоима назадаје... Можда баш зато што нема континуитета стурке

„Била би грешка ако би Манчестер сад отпустио Солскјера. Наравно, рок трајања тренера зависи од учинка екипе, тако да и Оле зависи од играча. У Јунајтеду су, морају да побеђуји, без обзира које такмичење је у питању. Дакле, уколико од сад па до краја октобра Манчестер настави да расипа бодове биће изузетно тешко бранити став да Солскјер остане на клупи и да има позитивних ствари у његовом вођењу тима. Ако остане овако, шта радите“, запитао се Димитар Бербатов, који никад није делио свлачионицу са Солскјером, али је био на Олд Трафорду кад је Оле почео да ради као тренер млађих категорија.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар