Hoće li Solskjer dočekati Humsku?!

Ni Aleks Ferguson nije osvojio ligu prvih šest godina! Dimitar Berbatov brani aktuelnog trenera Mančester junajteda. . .

Fudbal 29.09.2019 | 14:20
Hoće li Solskjer dočekati Humsku?!
Kako je krenula sezona veliko je pitanje hoće li Ole Gunar Solskjer videti Beograd 24. oktobra. Tog dana gostovaće Mančester junajted u Humskoj u okviru trećeg kola Lige Evrope, međutim, s obzirom na učinak Crvenih đavola i neubedljive igre ne samo u poslednje vreme već s kraja minulog i početka ovog prvenstva Norvežanin možda „popije“ otkaz.

Od šest premijerligaških utakmica dobio je samo dve (uz isto toliko poraza i remija), u Ligi Evrope startovao je sa tri boda, međutim igrom nije oduševio protiv Astane (1:0), u narednu rundu Liga kupa ušunjao se na mala vrata (jedva, penalima, izbacio nižerazredni Ročdejl). S tim da čak i da se izvršni direktor Ed Vudvord odluči da smeni Solskjera ostaje dilema koga bi doveo, jer je lista slobodnih i za potrebe velikana sa Old Traforda, pogodnih trenera kratka.

„Teška je situacija. Pritisak na Solskjera postoji. Dok pobeđujete niko ništa ne traži, ali čim počnete gubite utakmice narod hoće da vam vidi leđa. Što se mene tiče, klub bi trebalo da Oleu pruži vreme, jer nije baš moguće smeniti trenera svaki put kad su loši rezultati. U tom slučaju će doći naredni i opet će biti isto, čime se stvara začarani krug iz kog je nemoguće izaći“,  brani aktuelnog trenera Dimitar Berbatov.

Bugarin je pre desetak dana završio karijeru i sad na miru, kao friški penzioner, može da sagleda situaciju u klubu u kome je osvojio šest trofeja i postigao 56 golova.

„Dakle, poenta je dati Ole Gunaru Solskjeru vremena. U poslednje vreme igre i rezultati nisu na nivou Mančester junajteda, ali sam siguran da on daje sve od sebe, da se trudi. Iskreno verujem da može da okrene sezonu u svoju korist. Drag mi je kao osoba i kao igrač, želim mu da uspe i kao trener. Dobio je posao u klubu u kome je već legenda, Mančester mu je dao šansu, okružen je sjajnim ljudima u stručnom štabu i sad je sve samo pitanje vremena. Nemojte zaboraviti ni da ser Aleks Ferguson nije osvojio prvenstvu u prvih šest sezona, što samo pokazuje da je reč o dugotrajnom procesu, ne tako lakom kao što ljudi misle da jeste. Trenerski posao se ne sastoji samo od toga da izađete na teren, šutnete koju loptu, malo vežbate... Ima toliko sporednih stvari o kojima šef struke mora da vodi računa“.

Mančester je posle pomenutog Fergusona patio na klupi. Smenjivali su se Dejvid Mojes, Luj van Gal, Žoze Murinjo, u trofejnu salu stigli su pehari Lige Evrope, FA kupa, Liga kupa, Komjuniti šilda, ali je utisak sa strane da klub na svim nivoima nazadaje... Možda baš zato što nema kontinuiteta sturke

„Bila bi greška ako bi Mančester sad otpustio Solskjera. Naravno, rok trajanja trenera zavisi od učinka ekipe, tako da i Ole zavisi od igrača. U Junajtedu su, moraju da pobeđuji, bez obzira koje takmičenje je u pitanju. Dakle, ukoliko od sad pa do kraja oktobra Mančester nastavi da rasipa bodove biće izuzetno teško braniti stav da Solskjer ostane na klupi i da ima pozitivnih stvari u njegovom vođenju tima. Ako ostane ovako, šta radite“, zapitao se Dimitar Berbatov, koji nikad nije delio svlačionicu sa Solskjerom, ali je bio na Old Trafordu kad je Ole počeo da radi kao trener mlađih kategorija.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar