Стиже награда: Хандановић добија нови уговор!

А полако му се спремају наследници! Интер блиндира једног од најбољих. . .

Фудбал 29.09.2019 | 14:58
Стиже награда: Хандановић добија нови уговор!
Антонио Конте је препородио Интер, Неразури играју прави такмичарски фудбал и побеђују све редом у Серији А, снови о титули делују све реалније...

Ипак, једна ствар је остала иста као у „старом“ Интеру – Самир Хандановић.

Словеначки голман је остао једно од најјачих оружја миланског тима. Популарни Сарма је синоћ правио чуда на голу и сачувао Интеру минималну победу против Лација. Показао је да је један од кључних фактора у екипи и да Интер увек може да се ослони на њега. Као што је било и претходних година, али је нажалост имао саиграче и тренере који нису били на његовом нивоу.

Зато је Интер спремио и награду за свог аса. Милански клуб ће ускоро понудити Хандановићу нови уговор. Додуше, на једну сзеону, али с обзиром на Хандановићеве године и то је велико признање. Хандановићима 35 година и уговор са Неразурима до 2021. године. Иако Интер може да чека, неће то урадити већ ће џентлменски одмах одмах понудити нови уговор сјајном голману до 2022. године. И то по истим условима које има сада: 3.000.000 евра годишње.

План је да Хандановић буде први голман до лета 2021. године, а да се у сезони постепено мења са наследником и после годину дана му потпуно уступи место. По тренутном стању ствари, Хандановићевнаследник ће највероватније бити румунски голман Андреј Раду који тренутно брани у Ђенови.

Интер је довео Радуа из Румуније као талентованог 16-огодишњака, разигравао га у младом тиму и потом на позајмицама у  Авелину и Ђенови. Летос је Ђенова искористила право откупа Радуа за 8.000.000 евра, али је Интер одмах потом искористио и своју клаузулу о праву прече куповине и откупио назад Радуаза 12.000.000 евра, а потом га оставио на позајмици у Ђенови. То је јасан сигнал да Неразури озбиљно рачунају на Радуа у перспективи.

Такође, Интер има још једног талентованог голмана у пројекцији. У питању је 18-годишњи Бразилац ГабријелБразао којег су још зимус купили у синегрији са Пармом, а потом га летос позајмили у шпански Албасете. Бразао ће вероватно наредних неколико сезона провести на позајмицама док не закуца на врата првог тима. А ту је и млади српски голман Филип Станковић, момак рођен 2002. године који тренутно брани за млади тим, а лиценциран је и за Лигу шампиона као четврти голман.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар